Televizyon
01 Şub 2024 13:48 Son Güncelleme: 01 Şub 2024 13:58

tv100’e konuk olan Murat Kurum ne kadar izlendi? Reytingler belli oldu…

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Programın reytingleri ise dikkat çekti.

tv100 ekranlarında ilgiyle izlenen Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına dün akşam Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum konuk oldu.

İstanbul’daki sorunlara dair projelerinden ve çözüm önerilerinden bahseden Murat Kurum’un programı reytinglere damga vurdu. Program Survivor All Star'ı bile geride bırakıp zirveye oturdu.

Murat Kurum, programda İstanbul'daki ulaşım sorunundan, depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında projelerini anlattı ve çözümlerini sundu.

Kurum, programda İstanbul için hayata geçireceği projelerini anlattı ve ayrıca CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'ndan önde olduklarını da duyurdu. "Mevcut yönetim kendisini dağlarda, zirvede, 8-10 puan önde görüyordu. Adaylıktan sonra bir anket yaptırdık 2 puan gerideydik. Lansmandan sonra bir buçuk puan öne geçtik" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum ayrıca 100 bin kiralık konut yapacaklarını belirterek, "İBB 12 bakanlık eder, birçok bakanlığın bütçesinden fazla bütçesi vardır. İstanbul kendisine yeter. 81 ile yetebilecek zenginliği vardır. Siz bütçenizi doğru kullanırsanız bunların hepsi yapılır. 650 bin konutun her yıl 60 binini KİPTAŞ eliyle yapacağız. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL kira ve taşınma yardımı yapacağız. 300 bini KİPTAŞ yapacak. 100 bin kiralanacak konut yapacağız. Kentsel dönüşüme tabi tutulmuş vatandaşlara buraları kiralayacağız uygun fiyatlara." ifadelerini kullandı.