Medya
24 Oca 2023 18:49 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 19:53

Tv100'de flaş gelişme! İki usta isim kanalla yollarını ayırdı

Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır TV100'deki program yorumculuğundan ayrıldıklarını duyurdu.

Gazeteci ve televizyon yorumcusu Barış Yarkadaş, ve Gürkan Hacır TV100'deki program yorumculuğundan ayrıldıklarını duyurdu.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Yaklaşık 4 yıldır programlarına katıldığım @tv100 ‘den kendi isteğimle ayrıldım. Dolayısıyla tv 100’deki yazılarıma da son verdim. Kanal yönetimine de bugüne dek verdikleri destek ve gösterdikleri güven için teşekkür ederim. @gurkanhacir"

Hacır ise "Tam 3 yıldır ekranlarında yorumcu ve moderatör olarak görev yaptığım @tv100
televizyonundan kendi isteğimle ayrıldım. Kanal yönetimine gösterdikler güven ve destek için teşekkür ederim. @barisyarkadas"
ifadesini kullandı.

 BARIŞ YARKADAŞ KİMDİR?

2 Ağustos 1974'te Zülfiye ve Rasim Yarkadaş'ın oğlu olarak Kars'ın Susuz ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta tamamladı. 1988 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'un Üsküdar ilçesine yerleşti. Lise öğrenimini Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi'nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü'nde öğrenim gördü.

Üniversite yıllarında gazeteciliğe profesyonel olarak adım attı. Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü, Radyo Yenigün ve KMP Anadolu TV'de çalıştı. TV 8'in kuruluş sürecinde görev aldı. Yaklaşık iki bin üyesi olan Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin İstanbul Şube Başkanlığı'nı üstlendi ve başkanlığa iki kez seçildi. Star ve Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere çok sayıda yayın kuruluşunda çalıştı, M1 TV, Dem TV, Kent TV, Cem TV, Kent Radyo, Yön Radyo ve Box Radyo'da da programlar yaptı. 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. 2011 yılında Halk TV'de çalışmaya başladı.

7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan 2015 Türkiye genel seçimlerinde 25 ve 26.dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2018 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmedi.

GÜRKAN HACIR KİMDİR?

Gürkan Hacır 1970 yılında Ankara’da doğdu. Ekonomi eğitimi alan Hacır, gazetecilik yapmaktadır. TV ve radyoların yanı sıra, basın-yayın kuruluşlarında görev aldı. Halen çeşitli dergilerde yayın yönetmenliği ile bir radyo istasyonunun Ankara temsilciliğini yapmaktadır.Sürekli yayınlarda ropörtajlarını ve yakın tarih üzerine çalışmalarını sürdüren Hacır, evli ve bir çocuk babasıdır.Gürkan Hacır, 2007 yılından beri belgesel yapımcılığı ile ilgilenmektedir. Yine kendisinin kurucusu olduğu Sahici Film, güncel konularda araştırma içerikli yapımlar ile aktif durumdadır.