Medya
16 Haz 2010 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

TÜRKİYE'DE MAGAZİNCİ OLMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI!

Bu ülkede magazin gazetecisi olmak, cephede 'savaş muhabiri' olmaktan daha zor.

35 yıllık arkadaşım Savaş Ay şu günlerde hastanede.

Ancak aslanlar gibi dimdik... Gülüyor, güldürüyor ve inançlı... 10 yıl önce tepesine bindiği boğaz kanseriyle görülecek küçük bir hesabı daha var. Bu kez bitirici darbe vurmaya kararlı.
Önceki akşam atv Ana Haber’de Savaş’ı izlerken, ister istemez zaman tüneline girdim. Her şey gözümün önünden film şeridi gibi geçti.

Bu ülkede magazin gazeteci olmak çok zor. Şöhreti ve parayı çok kolay kazanıp, kendini bir şey sanan insanlarla uğraşmak kolay değil.
Belki de bu yüzden genç yaşımızda patır patır dökülüyoruz.

Savaş’ı izlerken, hasta ama zor durumdaki diğer arkadaşlarımı hatırladım.

Bir başka magazinci örneğin iki yıl önce ortadan kaybolan, sanki bütün meslektaşlarına küsen Uğur Güneri ne yapıyor? İnşallah duyduklarım dedikodudur, yalandır. Hafta Sonu ve Hürriyet’te magazin müdürü iken Allah’ın her günü arayıp soran artist-şarkıcılar, Uğur’u hiç arıyorlar mı? Kaç kişiye ne iyilikleri vardır Uğur’un.

Peki, bir hastanede kaderi ile baş başa bırakılan Orhan Çetin’i ziyaret eden ünlü kişi var mı? Bir ara sadece Nazan Öncel’in ilgilendiğini duymuştum.
Aydoğan Kaçıra, yani Çinli Aydoğan nerelerde? Beyin kanamasını atlattı mı? Bilen varsa çıksın ortaya.

Şenay Düdek, mesleğinin zirvesinde iken çekip gitti İzmir’e. Midesi daha fazla ağrımasın diye. Halen TRT’nin bir magazin programında danışman olan Vehbi Dinçcan, ayın yarısında diyaliz makinesine bağlanarak yaşıyor.

Dedim ya biz magazinciler bu insanlardan ekmek parası kazanırken çabuk çürüyoruz. Genç yaşımızda uçup gidiyoruz. Son on yıldır pek çok meslektaşımız genç yaşında öldü. Hadi Çetin Emeç, Kamil Başaran, Sami Başaran ve Cengiz Polatkan kahpe kurşunlara hedef oldu. Ki onlar da görevleri için öldürüldü. Yener Süsoy ile Haluk Aktar öldüğü zaman kaç yaşında idi? Çetin Ener sporcu adamdı ama genç yaşta öldü. Atılay Gülen gibi neşeli arkadaşımız bu yaşta neden öldü? Sabit Arı neden alkol bağımlısı olunca araba altında kaldı? Bu zamanda Ahmet Olcay gibi kalp ameliyatı yapılırken kaç kişi ölüyor? Orhan Olcay’ın gazetede genç yaşta ölmesi inanılır gibi değil... Sadık Mantık, işsiz kalma korkusu yüzünden kendini yedi bitirdi ve öldü... Sempatik İsmail Ağabey’imiz de bu arada öldü. Bunlar şimdi aklıma gelenler. Daha pek çok magazinci arkadaşımız öldü.

Belki güleceksiniz ama çok doğru. Bu ülkede magazin gazetecisi olmak, cephede ’savaş muhabiri’ olmaktan daha zor. Çünkü cephede düşman belli. Magazincinin düşmanı belli değil ki... Bir gün herkesin çok iyi insan bildiği bir TV yapımcısı, bazen bir oyuncu, bazen de güzel sunucu ’düşman’ olabilir çıkarına dokunan yazınız için... Kendisine aşık, kendini çok doğru sanan, yaparken hiç düşünmeyen ama yapınca, yakalanınca... "Eyvah ben ne yaptım" diye saldırıya geçen uyanık kişiler... Parayı ve şöhreti çok kolay bulan, görgüsüzler ile uğraşmak savaş muhabiri olmaktan daha tehlikelidir...


Aykut IŞIKLAR / BUGÜN