Medya
30 Eyl 2013 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

TÜRKİYE GAZETESİ'NİN LOGOSUNDAKİ TÜRK BAYRAĞI NEDEN ÇIKARTILDI?

Türkiye gazetesinin yeni logosundan Türk bayrağının çıkartılması üzerine gelen eleştiri ve iddialara Nuh Albayrak'tan yanıt geldi...

Yeni yayın döneminde köklü bir değişim süreci ile dikkatleri üstünde toplayan Türkiye gazetesinin yeni logosu da ilginç bir tartışmaya konu oluyor. Gazetenin yeni logosunda Türk bayrağı yer almadığı için yapılan yorumları köşesine taşıyan yayın yönetmeni Nuh Albayrak iddialara yanıt verdi.

"Çoğunluğunu, logomuzda bayrak varken de Türkiye gazetesini okumayanların oluşturduğu bazı kişiler tezviratını sürdürüyor." diyen Albayrak, logoda değişikliğin nedenlerini anlattı. "Logomuzda Türk bayrağını göremeyen bazı okuyucularımızın endişesini de saygıyla karşıladık ve durumu izah ederek endişelerini giderdik." diyen Nuh Albayrak şöyle yazdı:

ÖNEMLİ OLAN BAYRAĞA LAYIK İCRAATTIR

Geriye kalan şudur:
Bayrağın logodan kaldırılması tamamen kendi irademizle ve sadece yeni dizayn çerçevesindeki bir tasarrufumuzdur. Türkiye gazetesi kuruluşundan bu yana millî ve manevi değerlerine hep bağlı olmuştur. Logoda bayrağın olmadığı ilk onlarca yıldan sonra yine gazete yöneticilerinin tasarrufu ile bayrak eklenince bu bağlılık artmadığı gibi şimdi de sadece bayrak kaldırılınca bu bağlılık azalmamıştır. Türkiye’de, adı ve icraatı ortadayken milli değerlere bağlılığını pekiştirmek için ekstra enstrümanlara ihtiyacı olmayan tek gazete Türkiye’dir.
Varsayalım ki Türkiye gazetesi, son değişiklikler sırasında yayın çizgisini tamamen değiştirdi ama logosundaki bayrağı muhafaza etti. O zaman bu istismarcılara göre “problem yok” mu demekti?.. Veya logosunda bayrak taşıyan herhangi bir gazete en milliyetçi gazete mi olacaktı?
Velhasıl, neresinden bakarsanız bakın “siyasi proje” niteliği taşıyan bu sun’i dedikodular artık hiçbir anlam ifade etmemektedir. Kulak asmayan, alet olmayan okuyucularımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.