Medya
20 Ara 2010 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

"TÜRK TELEVİZYONLARI ŞİDDETİ VE TECAVÜZÜ SEVİYOR"

Frankfurter Allgemeine Zeitung yazarı Karen Krüger, Türk televizyonlarında yayınlanan dizilere verdi veriştirdi.

Almanya'nın saygın gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) yazarı Karen Krüger, Türk televizyonlarında yayınlanan dizilere verdi veriştirdi.

Yazar köşesinde Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerin tecavüzden eğlence çıkardığını ve şiddetin en çok kullanılan öğelerden olduğunu öne sürdü.

"Türk televizyonlarında gezindiğiniz zaman gözünüze her defasında savunmasız, erkekler tarafından şiddete uğrayan veya yatağa bağlanıp saldırılan kadınlar görebilirsiniz" denilen uzun yazıda, "Karşı koyma ben seni seviyorum veya karşı koyma bak seninde hoşuna gidecek diye saçma sözler duyarsınız" şeklinde Türk dizileri yerden yere vuruldu. Krüger'in yazısında özellikle kadına karşı olan şiddeti göstermeyi sevdiğine de vurgu yapıyor. Köşe yazısında özellikle reyting rekorları kıran "Fatmagül'ün suçu ne?" dizisine özel bir bölüm ayrılarak, "Yayınlandığı ilk günde Türk televizyon seyircisinin üçte ikisinin dört dakika boyunca bir kadının tecavüze uğramasını izledi" deniliyor.

TECAVÜZCÜ KÜÇÜK BİR CEZAYLA KURTULUYOR

Köşe yazısında ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: Türkiye cinsel sağlık enstitüsü tarafından yapılan bir açıklamaya göre Türk kadınlarının yüzde 40'ı şiddet'e uğramış, yüzde 20'si ise cinsel istismar görmüş. Tecavüze uğrayanların üçte biri ise koca, sevgili, baba ya da akraba tarafından mağdur edilmiş. Tecavüze uğrayan kadınların üstelik erkekleri kışkırttığı için bu duruma düştükleri öne sürülüyor. Tecavüz eden küçük bir cezayla kurtuluyor ve Türk mentalitesine göre kadın kirlenmiş olarak kalıyor.

BAKAN EŞCİNSELLİĞİ HASTALIK OLARAK GÖRÜYOR

Gazete haberinde son olarak ise Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye'ye yer veriyor. Bakanın "Eşçinsellik bir hastalıktır" cümlesi hatırlatarak, kendisinin televizyon ekranlarındaki öpüşme sahnelerini ahlaka aykırı bulduğunu dile getiriliyor. Bunun aksine her bölümünde yumrukların havada uçuştuğu Kurtlar Vadisi dizisi tutkunu olduğuna ise ayrıca vurgu yapılıyor.