Medya
12 Şub 2023 14:10 Son Güncelleme: 12 Şub 2023 14:18

Turgay Güler ile Haluk Levent bir araya geldi: AFAD da bizim Ahbap da

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, meydana gelen Anadolu depreminde depremzedeler için çalışan Haluk Levent ve AHBAP ekibini hedef alan sözleriyle sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem Türkiye’yi derinden sarstı. Şu ana kadarki can kaybı sayısı, 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitiren yurttaşların sayısını bile geçti.

Bölgede OHAL ilan edilirken arama kurtarma çalışmaları da sürdürülüyor.

Depremin ilk anlarından bu yana, sanatçı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent de ekibiyle depremzedelerin yardımı için seferber oldu. 

Yıkımın hafifletilmesi ve depremzedelere yardımın daha hızlı ulaştırılması için kampanya başlatan Levent, zaman zaman sosyal medyadan da deprem bölgesinden son durumu aktarıyor.

Ülke TV’deki programda konuşan Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, para toplayarak depremzedelere yardım yapan Levent hakkında, "1 milyar lira teslim edemezsin, yönetemez" demiş, Haluk Levent'in bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz sözleri için ise, "açık kapı bırakıyor" ifadesini kullanmıştı.

Güler bu sözlerinin sosyal medyada büyük tepki toplaması üzerine Haluk Levent’le bir fotoğraf paylaştı. 

Güler paylaştığı fotoğrafa “O gece söylediğimi bir kez daha tekrarlayayım. 'Enkazdan bir çakıl taşı kaldırandan Allah razı olsun' Sevgili Haluk Levent'in nazik davetine icabet ettim. Konuştuk. Çalışmalarını anlattı. Canla başla çalışan gönüllüleri gördüm. Sonuç; her şey devletimiz, milletimiz için. AHBAP” notunu düştü

Güler, paylaştığı 2. fotoğrafta, “Ne söylediğinize bakılmaz. Anlamak istediğini anlar. Fitne çıkmasın diye uğraş verirsiniz ama fitne çıksın diye çırpınır. 'Çarpıttılar' desen, boş! Muhatabı bile 'anlıyorum' diyor, boş. Linçten, kutuplaştırmadan besleniyor. Ne desen boş! Buyurun devam edin öyleyse.” sözleriyle de yanlış anlaşıldığı ifade etti.

"AFAD DA BİZİM AHBAP DA"
Güler'in paylaşımını alıntılayan Levent "Birbirimizi anlamak güzeldir. AFAD da bizim Ahbap da." paylaşımını yaptı.