Medya
06 Ağu 2013 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

TUNCAY ÖZKAN MAHKEMEDE KIZINA NASIL SESLENDİ?

Ergenekon Davası Kararları'nın açıklanmasından sonra cezaları alanlar kadar, ailelerinin kalbine de ateş düştü.

Vatan Gazetesi yazarı Musrafa Mutlu kararlar okunurken, sanıklarının ailelerinin ve o sırada orada bulunan avukatların orada yaşadıklarını köşesine taşıdı.

Mutlu'nun yazdığına göre, Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan ise CHP'li bir vekilin de çabalarıyla salona girmeyi başarmıştı. Baba-kız arasında geçen ve Mutlu'nun ifadesine göre herkesi gözyaşlarına boğan o an Özkan'ın kızına seslendiği cümleyi paylaştı herkesle Mutlu;

"Kararlar beklendiğinden çok sertti. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Tuncay Özkan’ın kendisini izleyen kızı Nazlıcan’a söylediği sözler salondaki herkesi ağlatmaya yetti: “Kızım... Ben senin alnına leke sürecek hiçbir şey yapmadım, dimdik dur kızım! Bu karanlıklara sakın aldırma... Her kışın sonunda bahar gelir, aslan gibi dur... Sakın korkuyu kalbine yaklaştırma, sakın gözlerinden yaş gelmesin. Bize bunları yaşatanlara o zevki tattırma!”

Salonda, Mustafa Balbay ve eşi arasında geçenleri de köşesine taşıyan Mutlu o anı şöyle anlattı köşesinde;

"Mustafa Balbay her duruşma öncesinde olduğu gibi yine gazetecilere ve milletvekillerine seslendi. Balbay “biz kararın peşinde değiliz. Çünkü biz bu mahkemeye güvenmiyoruz. Biz halkın adaletine güveniyoruz. Sıcak bir sonbahar geliyor. Herkes buna hazırlansın. Bu davanın hedefi siyasidir ve muhalefeti yok etmeye yöneliktir” dedi. Bu arada Balbay’ın eşi Gülşah da izleyici sıralarından kocasına seslenerek; “karar ne çıkarsa çıksın, yanındayım, hepinizin yanındayız, seni unutturmayacağım, hiçbirinizi unutturmayacağız” diye seslendi. Balbay, eşinin konuşmasını gözleri yaşararak dinledi, öpücük gönderdi. Sonra da CHP’li milletvekillerine dönerek, “Bizim için aslolan iktidar... Onun ötesi bize çok dar” dedi. Balbay 6 Ağustos’ta yeni bir mücadelenin başlaması gerektiğine de işaret etti."