Medya
21 Haz 2011 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALIYORUM! ORAY EĞİN BU DEFA NİYE GERİ ADIM ATTI?

Seçimlerden sonra "kafası karıştı" diye iddia edilen Oray Eğin bugünkü köşe yazısında ileri sürdüğü bir iddia ile ilgili geri adım attı.

İşte Akşam yazarı Oray Eğin’in bugünkü köşe yazısından bir bölüm...

Tükürdüğümü yalıyorum
Seçimin hemen ertesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi hayatının ’de facto’ bittiğini yazmıştım. ’Bu adam Alevi’ diye yuhalatılan bir siyasi lidere halkın hiçbir şekilde oy vermeyeceğini iddia ederek...
Bakıyorum, bu iddiam şimdi Kılıçdaroğlu’nu devirmek isteyenlerin bir numaralı dayanağı olmuş.
Anadolu’da çok derinde ama çok etkili bir Alevifobi olduğu kesin. Kemal Kılıçdaroğlu da bu meseleyle bugüne kadar ’inkar’ politikasıyla başa çıkmaya çıktı. Kendisinin Alevi diye yuhalatılmasına hiç tepki göstermedi, hiç sahip çıkmadı.
Fakat seçimin hemen ertesinde Habertürk’te Amberin Zaman’a öyle bir açıklama yaptı ki... İşte bu açıklama yüreğime su serpti... ’Alevi’yim, ne olmuş, suç mu’ dedi. Belli ki bu konunun halının altına süpürülerek tartışılmayacağını anladı.
O zaman şimdi sözümü geri alma vakti. Kemal Bey’in siyasi hayatı daha bitmedi. Her türlü önyargıyı yıkmak, ezberleri bozmak, etnisitenin, dini inancın Türkiye’de siyasi liderliğe engel olmadığını göstermek için çabasını desteklememiz gerekiyor.