Medya
07 Kas 2010 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

TRT'Yİ ŞOKE EDEN OLAY! 35 YILLIK ÇALIŞAN NEDEN İNTİHAR ETTİ?

35 yıllık TRT çalışanının intiharı, kurumdaki atamaları bir kez daha tartışılır hale getirdi.

TRT ÇALIŞANI İNTİHAR ETTİ!

Doğan Yıldız’ın intiharı, kurumdaki atamaları tartışılır hale getirdi.  Haber - Sen Doğan Yıldız’ın intiharıyla ilgili yaptığı açıklama yaptı:

"TRT emekçisi Doğan Yıldız 55 yaşındaydı ve 35 yıldır da kurumumuzda çalışmaktaydı. Son 10 yıldır görev yaptığı birimden hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ve isteği dışında başka bir birime atandı. Bunca yıldır program üreten arkadaşımıza, Prodüksiyon Kaynakları Koordinatörlüğü’nde alım-satım işlerinden sorumlu birimde çalışması söylendi. Uzmanlık alanı, bilgi ve birikimi yok sayılarak; sil baştan çalışma hayatına başlaması istendi." Açıklamada, yapılan yanlışlığın düzeltileceği söylenmesine rağmen, yeni görevinde işe başlayan Yıldız hakkında ’neden görevine devam etmediği’ yolunda bir soruşturma açıldığının altı çiziliyor. Bu durumun Doğan Ylıdız’ı her gün görevine devam ettiği halde müstafi sayılarak işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği beliritilen açıklama şöyle devam ediyor:

"Bu yaşadıkları ağır geldiği için 10 gün rapor aldı. 1 Kasım 2010 Pazartesi günü yeni biriminde göreve başladı. Ve 3 Kasım 2010 sabahı, 3’üncü kattaki evinin açık penceresinin tam altında hayatını kaybetmiş olarak bulundu."

Doğan Ylıdız’ ın tüm yaşadığı bu gurur kırıcı süreci kendisinin sonlandırdığı vurgulanan açıklama"’Öfkeliyiz bu sürgün terörü estirenlere" diyerek sona eriyor.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET