Medya
16 Eki 2023 22:39 Son Güncelleme: 17 Eki 2023 09:34

TRT’nin ödüllü muhabiri Elif Akkuş gözaltına alındı

TRT adına 25 yıl Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde görev yapan Savaş Muhabiri Elif Akkuş geçtiğimiz haftalarda açığa alınmıştı. TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Gerekçe gösterilmeden açığa alınan TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, gözaltına alındıİstanbul'daki evinde bulunamayan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Elif Akkuş Ankara'da emniyete giderek teslim oldu.

Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz olay ile ilgili bilgi vererek, "TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, az önce Ankara’da gözaltına alındı. İstanbul’daki evinde akşam saatlerinde arama yapılan, ancak Ankara’da bulunduğundan, hakkındaki Yakalama Kararı uygulanamayan ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan Elif Akkuş emniyete giderek teslim oldu. İfadeye çağırsanız gelecek bir gazeteci hakkında Yakalama Kararı alınmasının “hukuki” hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirtelim." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

25 yıldır TRT'de çalışmakta olan Akkuş, 20 Nisan'da hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alınmıştı. 3 aylık Görevden Uzaklaştırma Tedbiri'nin ardından TRT Haber'in kapısında bekletilen Akkuş, gerekçe bildirilmeksizin TRT binasından içeri alınmamış ve konuya dair hukuki süreç başlatmıştı.

Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, “3 TRT Müfettişi, ‘savaş sırasında’ yapılan habercilik çalışmalarını araştırmak için Libya’ya gitmiş. Haber kaynağı kişileri sorgulamış, onları ‘sizi gözaltına aldırırız’ diyerek tehdit etmiş” ifadelerini kullanmıştı.

ELİF AKKUŞ KİMDİR?

1977 İstanbul doğumlu . 1998 yılında TRT İstanbul Haber merkezinde stajer olarak mesleğe ilk adımını attı. Irak, Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde TRT Haber adına muhabirlik yaptı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı dava süreci, Güneydoğu’daki operasyonlar ve 1999 Marmara depremi gibi önemli görevlerde de yer aldı. 2010-2012 yolları arasında hafta içi her gün yayınlanan “Merkez Haber” isimli programı sundu. Görev yaptığı bölgelerdeki özel haberlerle kameraman arkadaşlarıyla beraber bir çok kez ödül aldı. 25 yıldır TRT Haber’de görev yapıyor.