Medya
13 Tem 2023 11:06 Son Güncelleme: 13 Tem 2023 11:09

TRT'nin başarılı muhabiri 'doktor' oldu! Bakan sosyal medyadan tebrik etti…

TRT’nin başarılı muhabirlerinden Emine Kaplan doktorasını aldı.

Bir yandan Ankara siyasetini takip ederek haber peşinde koşan diğer yandan da akademik çalışmalarına devam eden TRT’nin başarılı muhabirlerinden Emine Kaplan, kariyerinde basamakları birer birer tırmanmaya devam ediyor. 22 Haziran'da ‘Sosyal Medyada Siyasal Propaganda :24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Twitter Kullanımı’ başlıklı doktora tezini başarıyla savunan Emine Kaplan, Siyaset Bilimi Doktoru oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşık 11 yıldır TRT’de siyaset ve Diplomasi alanında önemli haberlere imza atan Emine Kaplan’ı “Tebrikler Emine, çok emek verdin. Bahtın yolun açık olsun..” notuyla paylaştı:

 

EMİNE KAPLAN KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2011 yılında onur derecesiyle mezun olan Emine Kaplan, Yüksek Lisans Eğitimini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Ardından 2023 yılında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, Dijital Politik Propaganda alanında yazdığı tez ile doktorasını tamamladı.

2012 yılında TRT’de çalışma hayatına başlayan Emine Kaplan, TRT 1, TRT Haber ve TRT Kurdi kanallarında yapımcı yadımcılığı, editörlük ve Muhabirlik gibi farklı görevlerde bulundu. 2019’da TRT adına Londra muhabirliği de yapan Kaplan, halen TRT Cumhurbaşkanlığı ve Diplomasi Muhabirliği görevine devam etmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Emine Kaplan'nın, hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri olmasının yanı sıra Sosyal  Medya, Dijital Diplomasi, Politik psikoloji, Dijital Siyasal Propaganda gibi alanlarda çeşitli sunum ve çalışmaları mevcuttur.