Medya
13 Eyl 2012 23:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

TNT'YE GEÇİNCE DÖVDÜ, ATV'YE GELİNCE ÖVDÜ! SABAH YAZARINDAN KURTLAR ÇARKI!

Sabah tv eleştirmeni Yüksel Aytuğ, TNT'ye geçeceği duyulduktan sonra yerden yere vurduğu Kurtlar Vadisi'ne Atv'ye geçince övgüler dizdi.

Yüksel Aytuğ ’Neden Kurtlar Vadisi?’ başlıklı bugünkü yazısında 10 yıldır Kurtlar Vadisi’ni izlediğini belirterek, okuyucularına neden Kurtlar Vadisi’nin izlenmesi gerektiğini madde madde anlattı.
 
Kurtlar Vadisi’ni gelecekten haber veren bir haber bülteni  olarak tanımlayan Aytuğ, hızını alamayarak, Kurtlar Vadisi’nin kahvede pişpirik oynayan ilkokul mezunu adamı bile çetrefilli memleket sorunları üzerinde düşünmeye yönelttiği ve bunun için seyredilmesi gerektiğini anlattı.
 
Aytuğ’un 8 maddelik listesinin üçüncü maddesi ise oldukça çarpıcı. Aytuğ, listenin 3. maddesinde "Türkiye’de de yüksek bütçeli aksiyon dizilerinin var olabileceğini kanıtladığı için Kurtlar Vadisi seyredilmeli’ diyor.
 
Ancak aynı Aytuğ, TNT’ye geçeceği medyaya yansıdıktan sonra Kurtlar Vadisi’ yerden yere vurduğu 30 Mayıs 2011 tarihli yazısında bakın ne demiş;
 
"ABD’nin Usame Bin Ladin’i infaz etmek üzere Pakistan’da giriştiği operasyon sırasında son teknoloji ürünü sessiz helikopterler kullanıldığını haberlerden öğrendik. Elin Amerikalısı sessiz helikopter icat eder de biz durur muyuz? Biz de pervanesiz, rüzgarsız helikopter icat ettik. Nerede mi? Kurtlar Vadisi’nde... Efendim, Türk istihbaratı, derin devletin maşası Ersoy Ulubey’i yakalamak için villasına operasyon düzenliyor. Evin yakınlarına helikopterden özel birlikler indiriliyor. Ancak prodüksiyon giderlerinin yüksekliği ya da zamansızlık yüzünden olsa gerek, çekimlerde helikopter kullanılmamış. Bizim komandolar karanlıkta sözde helikoptere bağlı iplerden aşağıya süzülüyorlar. Ama yeni icat helikopterimizin bir lütfu olsa gerek; hiç pervane rüzgarı yok! Ne çimenler kıpırdıyor, ne kumaşlar uçuşuyor... Belli ki dünyanın ilk pervanesiz helikopterini üretmişiz! "
 
Aytuğ’un eleştirileri bu kadarla da sınırlı değil. Türk dizi tarihinin en çok oyuncu ve figüran öldüren yapımı olma rekorunu elinde bulunduran dizinin bu yönünü de Aytuğ şöyle eleştiriyor;
 
 "7 yıldır ortalıkta ölecek figüran bırakmayan, bu nedenle oyuncuların çeşitli zamanlarda ikişer üçer kez ölmek zorunda kaldıkları dizinin ekibi, buna pratik bir çözüm geliştirdi. İstihbarat timleri de, askerler de, polisler de, derin devletin adamları da artık hep kar maskesi takıyor. Böylece yüzleri görünmediği için figüranlara aynı bölüm içinde en az üç kez ölme özgürlüğü(!) tanınıyor."
 
Aytuğ son eleştirisini de dizideki abartılı sahnelere yöneltiyor; "Bir de Ersoy Ulubey var ki, ateş etmiyor da sanki mikro-cerrahi müdahalede bulunuyor. Polat’ın annesini sırtından vurdu. Ama üç metreden kurşunun giriş açısını, hızını ve hangi sinire isabet edeceğini öyle milimetrik hesapladı ki kadın ölmedi, Ersoy’un istediği gibi kötürüm kaldı."
 
Aytuğ yazısının sonunda "Yani adamı bıraksanız, tabanca ile beyinden tümör alacak!" diyerek diziyle dalgasını da geçiyor.
 
KURTLAR VADİSİ’NE KADIN DAYANMIYOR!
 
Yüksel Aytuğ’un diziyle ilgili eleştirileri bunlarla da sınırlı değil. Aytuğ yine 2011 tarihli bir yazısında Kurtlar Vadisi’ne kadın dayanmadığını belirterek, şunları söylüyor;
 
"Kadınlarının makus talihi değişmiyor. Ya öldürülüyor, ya dövülüyorlar… Çakır’ın kız kardeşi, Polat’ın gerçek annesi, sevdiceği Elif, daha sona gönül verdiği Ahu, ilk eşi Ebru, Deli Hikmet’in görme engelli karısı, Abdülhey’in çaycı sevgilisi, Güllü Erhan’ın Rus sevgilisi, Halo Dayı’nın genç hemşire eşi, Memati’nin oğlunun anası ve Katırcı’nın kızı Hakkın rahmetine kavuştular. (Toplam 11 kadın) Bunlar sadece benim hatırlayabildiklerim. Bir de eziyet gören kadınlar var.
Polat’ın üvey annesi kurşunlanıp kötürüm kaldı, Çakır’ın kızı Selvi dövüldü, Cevher’in hayat arkadaşının yüzüne faça atıldı.
Son olarak Abdülhey’in sevgilisi Doktor Gaye’nin de suratı bıçakla doğrandı."
 
Yüksel Aytuğ sonradan çok tartışılan yazısını "Vadi değil mübarek, kadın mezbahası…" şeklinde ağır bir eleştiriyle bitiriyor..
 
VADİ TEKRAR ATV’YE GEÇİNCE ÖVDÜ
Yüksel Aytuğ, ATV’den ayrılarak TNT’ye geçeceğinin belli olmasının ardından bu sözlerle yerden yere vurduğu diziyi, 1 yıl sonra tekrar ATV’ye geçince adeta övgü yağmuruna tuttu.
 
Aytuğ "Neden Kurtlar Vadisi?" başlıklı bugünkü yazısında diziyi madde madde övdü.  Aytuğ’un, ’Neden Kurtlar Vadisi seyretmeli?’ sorusuna kendi verdiği cevaplar şöyle;
 
"* Gelecekten haber veren bir haber bülteni olduğu için.
* Kahvede pişpirik oynayan ilkokul mezunu adamı bile çetrefilli memleket sorunları üzerinde düşünmeye yönelttiği için.
* Türkiye’de de yüksek bütçeli aksiyon dizilerinin var olabileceğini kanıtladığı için.
* Yarattığı fenomen karakterleri, elden ayaktan düşmeden ’kendiliğinden’ yok edip, yerine yenilerini diktiği için.
* Son üç yıldır hemen her bölümünde kitap okumanın faziletlerini anlattığı, adeta bir kitap kulübü gibi çalıştığı için.
* Türkiye’nin şiddet nedeniyle en çok eleştirilen dizisi olmasına rağmen yıllardır hemen her kanalda varlığını sürdürebildiği için.
* Kendi starlarını yarattığı için. (Polat’ı, Memati’yi, Abdülhey’i daha önceden tanıyanınız var mıydı?)
* Tiyatronun devlerini o güne dek hiç tiyatro izlememiş kitle ile tanıştırdığı için.
Ve 10 yıldır tek bölümünü kaçırmadığım tek dizi olduğu için bir kez daha hoşgeldin Kurtlar Vadisi... "
 
Yüksel Aytuğ, TNT’ye geçerken eleştirdiği diziyi ATV’ye geçince böyle övdü.
 
Şimdi asıl soru şu; Ya ATV tekrar başka bir kanala geçerse ne olacak