Medya
17 Kas 2023 20:41 Son Güncelleme: 17 Kas 2023 21:32

TGC'den İsrail'in TRT ekibine saldırısına kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, İsrail polisinin, Kudüs'teki gelişmeleri aktaran TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, İsrail polisinin, Kudüs'teki gelişmeleri aktaran TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı.

TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: "Savaş bölgelerine giden gazetecilerin evrensel kriterlere göre dokunulmazlığı olması gerekirken, savaşan taraflar, gazetecileri kollamak bir yana çoğu kez özellikle hedef alıyor.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını dünyayla paylaşan muhabir ve kameramanlara yönelik sistematik şiddeti de sürüyor. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun açıklamasına göre bölgede en az 40 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü.

Son olarak da TRT Haber ekibinden muhabir Muratcan Öztürk ve kameraman Ahmet Bağış İsrail polisinin saldırısına uğradı. İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’da cuma namazı öncesinde Filistinlilere müdahale ederken olayları canlı yayında aktaran TRT Haber ekibine fiziki müdahalede bulundu. İsrail polisi, silahının dipçiği ile vurduğu TRT Haber kamerasını kırdı ve ekip üyelerini bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

TGC Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. İsrail polisinin sivillere ve gazetecilere yönelik saldırılarını kınıyor, savaşan taraflara, halkın haber alma hakkı için görevlerini yapan gazetecilerin can güvenliğini korumaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik katliam boyutuna ulaşan saldırılarının bir an önce son bulmasını diliyoruz.”