Medya
18 Ara 2023 21:56 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 21:58

TGC’den duayen gazeteci için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), bugün hayatını kaybeden 79 yaşındaki duayen gazeteci Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı paylaştı.

Sürekli basın kartı sahibi, Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Kılıç, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü Kadıköy’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Kılıç’ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

Sosyal medya hesabından “Hasan Kılıç’ın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” başlıklı yazılı bir açıklama paylaşan TGC, “Hasan Kılıç’ın cenazesi 19 Aralık 2023 Salı günü ikindi namazından sonra Şakirin Camisi'nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.” ifadeleriyle de Kılıç’ın cenaze merasimi ile ilgili bilgi verdi.

İşte TGC’nin o açıklaması:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, sürekli basın kartı sahibi, Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Kılıç 18 Aralık 2023 Pazartesi günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hasan Kılıç’ın vefatının ardından baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Hasan Kılıç’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi. Hasan Kılıç’ın cenazesi 19 Aralık 2023 Salı günü ikindi namazından sonra Şakirin Camisi'nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.”

 

HASAN KILIÇ KİMDİR?

Samsun’un Bafra ilçesinde 1944 yılında doğdu. İTİA Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mesleğe 1970 yılında Günaydın’da sayfa sekreteri olarak başladı. Tan ve Sabah gazetelerinde görev yaptı. 34 yıl Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’ydü. Sürekli basın kartı sahibiydi. Evli ve bir çocuk sahibiydi.