Medya
16 Ağu 2011 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

TFF, 9 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK LİGİ KARANLIKTA BIRAKTI!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, TFF Başkanı Aydınlar'ın aldığı kararı eleştirirken daha cesur olmalydı dedi.

Sabah yazarı Hıncal Uluç'un TFF'nin şike ile ilgili aldığı karara ilşkin yazısı...

Aydınlar ligi karanlıkta bıraktı

Şimdi hukuk bu boyuttayken, herhangi bir kurum ve kişi hakkında savunma hakkı kullanılmaksızın alınar karar, ileride büyük tazminata sebep olabilir.
Ki bu belgeler gizli olduğu için kimseye gösterip, savunmayı da alamıyorsun. "Ben hukuken savunma alınmadan bir karar vermem" diyorsun. Bu hukuksal bir durumdur. Ama yürekli bir karar değil. Yürekli olsa şöyle olurdu: "Çıkabilecek bütün sonuçları göze alıyorum. 9 Eylül'de başlayacak ligin selameti uğruna, bu kararları bugün bu koşullarda olmama rağmen alıyorum" derdi ve 9 Eylül'de insanların güvendikleri, inandıkları, rahat izleyecekleri bir lig başlardı.
Bu hukuksal karar, 9 Eylül'de başlayacak ligi karanlıkta bıraktı.
Ben, bırak gazeteciyi, bir seyirci olarak, kaderi belli olmayan bir ligi seyretmek istemem. Bana heyecan vermez. Sayın Başkan bir tarih koydu. "İddiamanenin kabulü ile gizlilik kalkar. O zaman ben bütün bu iddiaları sanıklara ve şüphelilere açıklarım, savunmalarını alırım ve kararımı veririm" dedi. Şimdi ligin ikinci, dördüncü ya da dokuzuncu haftasında iddianame kabul edildi. Ne olacak? Başlamış olan lige, "Durun bakalım, arkadaş durum değişti. Ben şu takımlara küme düşme cezası verdim. Bunun yerine Bank Asya'dan takım alıp Banka Asya'yı da alt üst ettim!" Yani bütün Türkiye ligleri bir kaosa girecek.