Medya
07 Kas 2010 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

TESETTÜRLÜ KADIN YAZARLARIN ''BAŞÖRTÜLÜ MOTORLAR!'' KAVGASI!

Elif Çakır, erkek yazarları eleştirdi, Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler "sen önce kendi yazarına bak" uyarısı yaptı!

Medyada üç tesettürlü yazar arasında "Başörtülü" motorlar polemiği yaşanıyor.. Önce Star Gazetesi yazarı Elif Çakır, medyadaki erkek yazarları eleştiren bir yazı kaleme aldı..

Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve AK Parti MYK üyesi Ayşe Böhürler’den bu yazıya bir itiraz geldi.. Böhürler, Locadan ismini verdiği köşesinde şunları yazdı :

"LOCADAN!

"Çifte standart kültürümüzün temel bir parçası haline geldi. Hem anneleri kutsarız, hem de en ağır küfürleri onlar üzerinden sarf ederiz. Ancak medyada hakaret, küfür ve argo üslubunu benimseyenler sadece erkekler değil. Mine Kırıkkanat’ın yazıları başlı başına emsal teşkil eder. Bu nedenle Elif Çakır’ın perşembe günkü güzel yazısına kadın yazarları da ilave etmek lazım. Çok da uzağa gitmeye gerek yok. Şimdilerde aynı gazetede yazdığı bir yazarın "başörtülü motorlar" isimli yazısına bir göz atması yeterli. Bu yazı bir başörtülü tarafından yazıldı, muhafazakar bir sitede yayınlandı. Muhafazakar medyada konuya ilişkin tek tık çıkmadı. Mesele söylenenden ziyade kime yapıldığı? Muhatap güçsüz olunca kaplumbağa gibi başını içine çekerek tepkisiz kalma taktiği pek bir yaygın."

Ayşe Böhürler’in kastettiği kişi Haber 7’de Feride’nin günlüğünü yazarken, Star Gazetesi’ne transfer olan ve zaman zaman İslamcı kesimden de eleştiri alan Esra Elönü’den başkası değil..

Elönü, Haber 7’de “Örtü” kireç çözücü değildir!" başlıklı yazısıyla büyük tepki almıştı..