Medya
26 Haz 2010 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

TERÖR BİTER Mİ 'BİHTER Mİ'? SAVAŞ AY'DAN İLGİNÇ ANALİZ!

Takvim yazarı Savaş Ay bugünkü köşesinde ilginç bir analiz yaptı.

Terör biter mi ’Bihter mi’

Aşk-ı Memnu, sona erdi. Final bölümü yurtta, yurt dışı temsilciliklerimizde ve yavru vatan Kıbrıs’ta yoğun seyirci katılımıyla izlendi. AGB raporları bitiriş bölümünde "reytingin tavan yaptığını" söylüyor. Bir süredir gemi azıya alan terörün kurbanlarına, şehitlerimize dökülen gözyaşından fazlası dizinin son bölümünde dökülmüş olabilir mi dersiniz? Bu sorunun yanıtını aramak için uzaklara gitmeğe, ağır araştırmalar yapmaya gerek yok. Hemen yanı başınızda kim varsa, kimler varsa ağızlarını yoklayın. Bakın susturmak için ne kadar zaman geçecek, ne cevherler, ne tespitler, yorumlar duyacaksınız.

Acılarda aşırı doz Şaşırtıcı
değil ki. Geçen gün de yazdım; terör eylemleri sonucu toplumsal duyarlılık, kolektif acılanma, ağlama o derece doruklara çıktı ki, dahası popüler tabirle "ovır doz" etkisi yapıp insanın savunma mekanizmalarını harekete geçiriyor. Bir anlamda duyguda nasırlaşma yaratıp, hissizleştiriyor kalpleri. Gerçek yaşamın gıllığışından zaten ezeli bezeli perişan hali sanal alemin sunduğu sanal çetrefillere kapılıp kayboluyor.

Panik olmayın
Terör örgütü teorisyenlerinin öngörüleri, strateji ve taktikleri arasında bu yok mu dersiniz? Yani insanları gerçek meselelerden uzak tutup, suni sancılarla prematüre bebeler doğurmak değil mi hedefleri biraz da. Panik içinde ya da yoğun konsantrasyonla düşünmeden. Mevzuun sadece devletin, hükümetin mevzuu olmayıp, tüm toplumun meselesi olduğunu kavranmasın, çözüm sadece askere, polise, istihbarat örgütlerine paslansın, golü atacaksa onlar atsın bir an önce.

Katkı koyma sorunsalı
Sokaktaki insanın çözümün bir parçası olmayı, fert olarak; toz kadar bile olsa katkı koyduğunda terör dâhil her şeyin daha kolay daha çabuk daha iyi bitirilebileceğini fark etme zamanı artık. Hepimiz Bihter’e, Ezel’e, Polat’a şuna buna patlattığımız kafayı memleketin meselelerine, "Biz ne yapabiliriz?" diye patlatsak her an birimizin kafasında bir mermi, şarapnel patlamasını önleme yolunda faydamız olur. Böyle düşününce şunu söylemek mümkün: "Bu terör biter mi, Bihter mi?..


Savaş Ay/Takvim