Medya
01 Eyl 2022 18:13 Son Güncelleme: 01 Eyl 2022 18:16

Temmuz ayında veda etmişti: CNN Türk'ten ayrılan deneyimli ismin yeni adresi belli oldu!

CNN Türk'ten ayrılan deneyimli muhabir Serhat Dal'ın yeni adresi belli oldu.

Uzun yıllar CNN Türk’te çalışan ve başarılı işlere imza atan yüksek yargı muhabiri Serhat Dal, geçtiğimiz temmuz ayında kurumdan ayrılmıştı. Deneyimli muhabirin yeni adresi belli oldu.

Dal, adli yıl açılışının yapıldığı bugün Türkiye Barolar Birliği'nin basın danışmanlığı görevine başladı.

SERHAT DAL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun an Serhat Dal’ın, üniversite 4. sınıftayken hazırladığı bitirme projesinin konusu "Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazeteciliği"ydi. Bu proje sayesinde tanıştığı Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Dal'ın aynı zamanda televizyonculuk kariyerinin başlamasına da vesile oldu.

Vakfın "Araştırmacı Gazetecilik Seminerleri"ne katılan Dal, ilk televizyonculuk deneyimini Umag'daki eğitiminin ardından Kanal D televizyonunda yaptığı stajyerlik dönemiyle yaşadı.

Profesyonelliğe ilk adımı ise Show TV'de oldu. Altı yıl boyunca Türkiye'yi köşe bucak dolaştı. Kuzey Irak'ta, PKK'nın Mahmur kampına uzun yıllar sonra gidebilen ilk televizyonculardan biri olan Serhat Dal, bölgenin gerçek yüzünü anlattığı özel haberler nedeniyle bölgesel Kürt yönetimi tarafından Zaho'dan sınır dışı edildi.

Shov TV’nin ardından meslek yaşamına CNN TÜRK’te Yüksek Yargı, Savunma ve Polis Adliye muhabiri olarak devam eden Dal, kamuoyunun gündemine oturan haberlere imza attı. Dal, 14 yıllık CNN TÜRK muhabirliği döneminde, Ergenekon, Balyoz gibi kamuoyunda büyük yer alan dava ve soruşturmaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine ilişkin çok sayıda dava ve soruşturma süreçlerini de kamuoyuna ilk duyuran gazeteci oldu.