Medya
26 Tem 2010 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

TELEVOLE KÜLTÜRÜNÜN YERİNİ TWİTTER ALDI!

Televole sayesinde, zengin ve ünlülerin gösterişli dünyaları evlerimizin salonlarına taşınmıştı, şimdi ise ...

Can Tanrıyar’ın medyamıza hediye ettiği televole programları sayesinde, zengin ve ünlülerin gösterişli dünyaları evlerimizin salonlarına taşınmıştı.

Yıllarca, futbolcuların, kulüp yöneticilerinin özel hayatlarının yanısıra, Hülya Avşar-Gülben Ergen arasındaki yarışı, Kaya Çilingiroğlu’nun çapkınlıklarını, İbrahim Tatlıses’ın Asena, Derya Tuna’yla olan öyküsünü Sibel Can’ın çocukları, kiloları ve Miami tatillerini onlarla birlikte yaşadık. Yetenek ve evlilik programları yükselişe geçince, magazin programlarının “az sonra”ları yavaş yavaş gözden düştü.

Şimdilerde, televole ruhu yeniden canlanmış durumda, ancak artık  paparazilere yakalanmaya pek gerek olmuyor. Milyonlarca insan gibi ünlüler de yediğini, içtiğini sosyal paylaşım sitelerinde zaten anlatıyor. Dikkat çekmenin en kestirme yollarından birisi Twitter. Yazan kişi ünlü birisi olunca, ilgi yüksek oluyor, tartışma büyüyor, haberler önce internet sitelerine, sonra gazetelere yansıyor, konunun kapsama alanı da doğal olarak genişliyor.

Son günlerin gözde gündemi Fazıl Say’ın Twitter’da kullandığı “arabesk yavşaklığı” terimi oldu. Günlük hayatında az konuşan Fazıl Say, her ne kadar tepki almak için söyediğini söylese de, bence, eleştiriler karşısında üzüldü Twitter’daki sayfasında, gelen mesajlara saatlerce tek tek cevap verdi. Bir yandan: “Benim için ise, yeterli olan bu bire bir yazışmalar hayatımda unutamıyacağım bir anı olarak kalır. İlk kez bu kadar “sert hesaplaştım” diyerek memnuniyetini dile getirirken, öte yandan şöyle yakınmaktan kendisini alamadı. “Twitter'da Fazıl'a saldırarak - döverek - azarlayarak büyük bir “kültür” zaferi elde ettiniz. Centilmence kutluyorum.”

Ben Fazıl Say’ı sevenlerdenim. Yaptığı müziği de beğeniyorum, siyasi konulara yakın durmayı istemesini de. Ancak, kendisini haksız duruma düşürmesini üzülerek izliyorum. Kıssadan hisse:  bilgisayar klavyesi şişede durduğu gibi durmuyor. Söz uçuyor, yazı kalıyor. Bu yüzden, ekran başında ekle veya gönder tuşuna basmadan önce bir kaç kez yutkunmakta yarar var. Sonra geri dönüşü olmuyor.

Fatoş KARAHASAN / MİLLİYET