Medya
12 Eyl 2010 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

TELEVİZYONLARA KONUK YAĞACAK! HANGİ HABER KANALI YELPAZEYİ GENİŞ TUTUYOR?

Bugün referandum günü. Televizyonlarda konuk bombardımanı yaşanacak!

BUGÜN KONUK YAĞMURU VAR

Referandum, bugün televizyonlarda izleyiciyi konuk bombardımanına tutacak desem yeridir. Sadece haber kanalları çerçevesinde baktığımda bugün ortalama isimleri açıklanan 12 ile 24 kişi programlara konuk olarak katılacak. Tabii ki bunlar arasında bir kanaldan öbürüne koşturacaklar da var.
Haa, bir de siyasetçiler ve son dakika telefon bağlantılarıyla bu sayı daha da artacak.

YENİ İSİMLER VAR MI?
İzlenen haber kanallarını temel aldığımda, bütün bir yıl boyunca değişik tartışma programlarına katılan isimlerin bir kere daha toplu olarak bir araya geldiklerini gördüm. Yani takımlar klasik kadrolarıyla çıkıyor. Bunun yanı sıra tabii ki yedek isimler var. Zaman zaman sahaya sürülecek bu isimler. İzleye izleye ezberlenenler.

TARAFSIZLIK!
Eğriye eğri doğruya doğru... Özellikle haber kanallarında  CNN TÜRK, NTV ve Habertürk yelpazeyi daha geniş tutuyor. İsim dağılımlarına baktığımda bu görülüyor. Örneğin STV kadrosunda ‘benim gibi’ düşünenlerin resmi geçidi gibi. Hakkını yemeyelim, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın adını gördüm, tek bir isim.

EVET - HAYIR KONUK DURUMUNU ETKİLER Mİ?
Ekileyeceğini zannediyorum. Her iki sonuçta Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu bir şekilde kanallarına ‘özel’ olarak bağlamak isteyenler olacak. Sonuca göre özellikle partilerden katılım sayısı artabilir.

ATV, İŞİ 21.00’DE BİTİRİYOR!
‘Aşk Bir Hayal’ dizisi saat 21.00’de başlıyor. Sonuçlar belli, artık ‘normale’ dönmek zamanı geldi diyorlar!

GÖZÜME TAKILANLAR

‘KURTLAR VADİSİ’ ŞİMDİ DE   TRT AVAZ’DA YAYINLANIYOR
‘Kurtlar Vadisi’nin ilk bölümleri TRT Avaz’da yayınlanıyor. Yani vadinin vadi olduğu yıllar. Bu ilk bölümlerin yayın hakkı Osman Sınav’da. Kim alırsa alsın bu eski bölümleri, mutlaka bir müşterisi olacak.

‘KOCA KAFALAR’IN ÇOCUK HALİ HANGİ KANALDA?
Grafi2000 ekibi Varol Yaşaroğlu kumandasında üretime devam ediyor. TRT Çocuk kanalında ‘Acar Kafadarlar’ adında bir animasyonları var.

AKUT BİR DİZİNİN AŞK YUVASINI KURDU!
Show TV’de 14 Eylül’de başlayacak ‘Lale Devri’ dizisinde AKUT da görev aldı, nasıl mı? Bodrum Mazı Köyü’nde yapılan çekimlerde bir mağara keşfetti ve bu mağara Çınar ile Lale’nin aşk yuvası olarak dizayn edildi. Yaklaşık bir hafta boyunca mağarada hazırlıklar yapılırken, dekorasyon işinde AKUT da gönüllü olarak yer alan beş kişilik bir ekip yardımlarda bulundu.
 
‘KÜÇÜK BERNA’ TÜRK FİLMİ GİBİ

‘Ayşecik’ filmlerini hatırladım. Zeynep Değirmencioğlu’nun ‘Oy Fasulyem 7,5 Lira’ diye söylediği şarkı kült oldu. Ayşecik, para kazanmak için sokaklarda şarkı söyler.  19 ‘Ayşecik’ filminden birinde meyhanede yine para kazanmak için şarkı söylerken bir adam yanına gelir, “Kızım bu yaşta burada ne işin var?” gibi bir laf eder. Ayşecik ‘ekmek parası kazandığını’ söyler.
Bunları neden yazdım? 10 yaşındaki Berna, ATV’nin çocuk yarışması ‘Bir Şarkısın Sen’in isimlerinden. Star’da ‘Pasaparola’da seyrettim. Sahnelerin küçük kızı olmuş. Giyimi kuşamı, söylediği şarkı, mikrofon tutuşuyla Ayşecik filmlerinden fırlamış gibi!

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET