Medya
12 Ara 2022 14:19 Son Güncelleme: 12 Ara 2022 14:28

Televizyon sektörünün hangi birimi dernek olma yolunda?

Onlarsız bir televizyon kanalı düşünülemez. Mutfağın en önemli parçası. Haberi ete kemiğe büründüren birim… Onlar MONTAJCILAR…

Fiziksel olarak Haber Merkezinin uzağında ya da yakınındalar. Haberin görünmeyen öğeleri ancak yükün en ağır parçasını sırtında taşıyan birim. Yani Montajcılar…

Sonunda bir araya gelmeye karar verdiler. Hem haklarını arayacaklar hem de hak ettikleri değer için biz de varız diyecekler.

Fikir babası TGRT Haber’in Kurgu Şefi Çağlar Yücetaş. Yücetaş, kendi yaşadıklarını sektöre girecek meslektaşlarının da yaşamamasını diliyor. Bu nedenle Ankara’da haber kanallarında, prime temalarda, ajanslarda çalışan tüm montajcıları bir araya getiriyor.

Önce bir araya gelecekler, tanışacaklar sonra örgütlenecekler.  İlk toplantı 16 Aralık 2022 Cuma günü.

Çağlar amacını, “hem haklarımızı öğreneceğiz hem de karşılaştığımız problemleri birlik içinde çözeceğiz” sözleri ile özetliyor.

Dernekleşme yolunda önemli bir adım atıldığını dile getiren Çağlar Yücetaş, “muhabirler derneği, haber kameramanları derneği var da neden montajcılar derneği yok?” diye soruyor. Yücetaş, “işte bu eksikliği Ankaralı montajcılar olarak biz ortadan kaldıracağız, darısı İstanbul ve diğer illerimizin başına” diyor.