Medya
07 Mayıs 2010 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

TELEVİZYON DİZİLERİNDE NEDEN SİYASET YOK?

Mesut Yar bugünkü köşesinde hayli ilginç bir sorunun cevabını verdi. Dizilerde neden siyaset yok? İşte yanıtı.

İşte Mesut Yar'ın bugünkü yazısı...

Dizilerde neden siyaset yok?

Dizilerin hiçbirinde siyasi bir renk yok. Sanki sokaklarında, kahvehanelerinde, berberlerinde ve hanelerinde politika konuşulmuyor bu ülkenin. Hadi canım sen de... Gençlik dizilerine bakıyorsunuz; Kavak Yelleri, Melekler Korusun, Deniz Yıldızı ve Arka Sıradakiler'de sürekli bir aşk ve cinayet hali.
Sanırsın ki bu ülkenin gençleri hakikaten mermer kafalı... Aile dizilerine bakıyorsun; Canım Ailem, Cuma'ya Kalsa, Türk Malı filan gündelik dertler üstünden anlatıyor meselesini. Meselesi de yok hani. Belki biraz Papatyam, birkaç bölümüyle de Geniş Aile gönderme yapıyor memleket siyasetine...
Aksiyon dizilerine bakıyorsun; Ezel, Arka Sokaklar, Adanalı filan bu ülkede hiç terör sorunu yokmuş, tek sorun mafyaymış ya da adi suç şebekeleriymiş gibi yapıyor. Tek Türkiye ve Kollama da bir dönemin slogan tiyatrolarının ötesine gidemiyor... Aşk dizilerine bakıyorsun; saymama gerek yok hepsi jinekolojik çukurlarda debeleniyor. İyi de o zaman bu memlekette siyaseti kim yapıyor?
Sadece siyasilerse, sorun büyük demektir. Bir dönem eleştirdiğimiz "Bu Kalp Seni Unutur mu?" ne büyük cevhermiş meğer mumla arıyorum!

Mesut Yar/Posta