Medya
19 Eki 2010 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

TARTIŞMA PROGRAMLARI TEHLİKEDE! CNNTÜRK'E UYARININ ANLAMI NE?

RTÜK'ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a yapılan eleştiri nedeniyle CNNTÜRK'e verdiği uyarı cezası tartışma programlarına mesaj mı?

TARTIŞMA PROGRAMLARI TEHLiKEDE

RTÜK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan eleştiri dolayısıyla,  CNN TÜRK’e uyarı cezası verdi.
Gazeteport’un edindiği bilgiye RTÜK’ün son toplantısında, CNN TÜRK’te 2 Ağustos 2010’da yayınlanan ‘Ne Oluyor?’ adlı tartışma programı ele alındı. Cezanın nedeni program konuklarından, İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey’in “Çankaya’da, Powell ile iki sayfa dokuz madde Türkiye düşmanı sözleşme yapmış biri oturuyor” demesi. Karar oy çokluğuyla alınmış. Her zaman olduğu gibi Hülya Alp karara karşı çıkmış. Sözlerin kişiyi bağladığını söylemiş.
Haber kanallarında çoğalan tartışma programlarında birbirlerine hakaret eden bağıran çağıran var. Ateşli diyaloglar mevcut. Programları hazırlayanların öncesinde, “Sakin olun cümlelere dikkat edin” diye koca koca adamları uyaracak hali yok. Sonra eğer bir üye “Bu kişiyi bağlar” diyorsa demek olaya böyle bakabilme şansı da var RTÜK’ün. Üyelerin ‘dünya görüşü’ ile bağlantılı bir durum bu. Bu örnekte de böyle olmuş. Tartışma programlarına bir küçük ‘gözdağı’ gibi de algılanabilir. Ya da ‘iktidara söz söylemenin’ sınırları vardır mesajı olarak da.

Sina Koloğlu/Milliyet