Medya
23 Eyl 2012 09:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

TARAF YAZARINDAN RUHAT MENGİ'YE SALVO ''VATAN KURTARAN ŞABAN''

Taraf yazarı Barbaros Altuğ, Vatan yazarı Ruhat Mengi'yi TRT'nin cevabıyla yerden yere vurdu..

Vatan kurtaran Şaban...

Kambersiz düğün? Olmaz. Ruhat Mengi’siz bilinç akışı olamayacağı gibi. Eş durumundan yazarlığa tayin edilen Ruhat Hanım’ın mecburi hizmetini yaptığı Vatan’da koskoca bir haber yayımlandı geçen hafta: TRT 15.000 kişi arasında anket yapmış meğerse. Televizyonda en çok görmek istedikleri gazeteciyi sormuşlar “halk”a. Demokratlık da bu işte; sandıktan çıkan Ruhat Mengi (ki bu dahi yazarın yüzde 70 oranında oy aldığı, ardından gelen Nazlı Ilıcak’ın yüzde 30’da kaldığı bilgisi de var) TRT’ye çıkıyormuş yoğun arzu üzerine.

Daha bu müthiş ve sadece Vatan ’da yer alan haberin mürekkebi kurumadan TRT açıklama yapıverdi; yazılı üstelik, hani bir şüphe kalmasın aklımızda babında. “TRT’nin, haberde bahsedildiği gibi bir anketi kesinlikle yoktur” diyor kurum; “TRT hiçbir şekilde anket yaptırmamıştır ve dolayısıyla da; en beğenilen, en çok görülmek istenen gazetecinin Ruhat Mengi olması da sözkonusu değildir” diye devam ediyor?

En güzel kısmı sona sakladım: “Olmayan bir anketi, olmuş gibi gösterip; sonra da 15 bin gibi devasa bir rakamı kullanıp; Ruhat Mengi’yi en beğenilen, en çok görülmek istenilen gazeteci ilan eden haber kesinlikle yanlıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

Duydunuz zilin sesini kamuoyu; herkese nasip olmaz bu açıklamalar, Ruhat Hanım’ı kutlarız. Kendisi inşallah yüksek öğrenimlidir. Yani olmazsa dizi yazar işte...

Barbaros Altuğ / TARAF