Politika
15 Mar 2022 17:36 Son Güncelleme: 15 Mar 2022 17:46

Suriyeliler ülkelerine gönderilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara noktayı koydu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta dile getirdiği "İktidar olursak mültecileri evlerine göndereceğiz" sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz, ensarın ne olduğunu muhacirin ne olduğunu, peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Uluslararası İyilik Ödülleri" programında konuştu.

MÜLTECİLERLE İLGİLİ TARTIŞMALARA NOKTA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidara gelirsek en geç iki yıl içinde bütün sığınmacıları davulla zurnayla memleketlerine göndereceğim" sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, "Gariplere kapımızı açık tutmayı sürdüreceğiz. Dün Irak'tan, Suriye'den, Afganistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar, yarın nereden geleceklerini bilemeyiz. Bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecektir, bundan hiç endişeniz olmasın.

Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'Biz seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz. Sevgili milletimize sesleniyorum. Sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilirler. Ama unutmayın bunun ecri çok büyüktür. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar kendilerini öldürmeye gelen katillerden kaçıyorlar ve bize geliyorlar. Biz gönlümüzü açacağız. Kendi insanımız içinde de hiç kimseyi mahzun, kalbi kırık bırakmayacağız" şeklinde konuştu.