Politika
24 Nis 2024 13:20 Son Güncelleme: 24 Nis 2024 13:25

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı

İYİ Parti'den istifa ettiğinde Meral Akşener'in "En son ayrılacak kişiydi, beklemiyordum" dediği İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP’ye katıldı.

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Yanıkömeroğlu daha önce İYİ Parti'den istifa etmişti.

Yanıkömeroğlu'nun istifası sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Çok şaşırdım, hiç beklemediğim bir davranış biçimiydi, hayırlısı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

ROZETİNİ ÖZEL TAKTI

iYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Yanıkömeroğlu'nun rozeti CHP Grup Toplantısı'nda Genel Başkan Özgür Özel tarafından takıldı.

Özel, Yanıkömeroğlu’nu, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun zaman sonra grubumuzdaki milletvekili sayısındaki artışı hep birlikte yaşayacağız. O yüzden kendisini kendim anons etmek istedim. İstanbul 3. Bölge milletvekili, ODTÜ inşaat fakültesinden mezun, dirençli kentler konusunda uzman, kadın politikaları konusunda önemli çalışmalar yapmış olan, yaklaşık 5 aydır bağımsız milletvekili olan ama Türkiye İttifakı için önemli katkılarını seçimde de gördüğümüz Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nu buraya davet ediyorum” sözleriyle kürsüye çağırdı.