Gündem
27 Mar 2012 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

SURİYE BÜYÜKELÇİMİZ; "KAYIP GAZETECİLERİ TAKİP EDİYORUZ"

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Suriye'de haber alınamayan gazetecilerle ilgili konuştu..

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Suriye'de haber alınamayan gazetecilerle ilgili olarak ''O konuda tüm girişimlerimizi yaptık. Devam ediyoruz. Buraya gelmemiz konuyu takip etmediğimiz anlamına gelmez. Takip etmeye devam ediyoruz'' dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, limana demirleyen feribotta Önhon ve beraberindekilerle görüştü.

Büyükelçi Önhon, işlemlerin ardından feribottan indikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yolculuklarının dün akşam başladığını ve gayet rahat geldiklerini söyledi.

Önhon, Şam'daki son durumla ilgili bir soru üzerine, ''Şam'da yaşananlar basından da izlediğiniz gibi. Suriye ile olanlarla ilgili çok fazla bir şey söylemek doğru değil. Bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Tek söylemek istediğim şey, biliyorsunuz büyükelçilik faaliyetlerimizi geçici olarak askıya aldık, geri döndük'' diye konuştu.

Büyükelçi Önhon, ''operasyonla kurtarıldıkları'' yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine de ''Operasyon... Yani Lübnan'a geldik, buradan da gemiyle Türkiye'ye intikal ettik'' dedi.

Önhon, ''büyükelçilik binasını en son kendisinin terk ettiği'' yönündeki soruya ''Evet. Bütün arkadaşlarımız sağ salim geldik. Önemli olan bu'' yanıtını verdi.

Suriye'de haber alınamayan iki Türk gazeteciyle ilgili soru üzerine de Önhon, ''O konuda tüm girişimlerimizi yaptık. Devam ediyoruz. Buraya gelmemiz konuyu takip etmediğimiz anlamına gelmez. Takip etmeye devam ediyoruz. Halep Başkonsolosluğumuz açık, faaliyetini sürdürüyor'' dedi.