Medya
14 Oca 2020 11:50 Son Güncelleme: 14 Oca 2020 12:07

Star yazarından Selman Öğüt’e “Kripto FETÖ’cü” iması

Star yazarı Ardan Zentürk, "FETÖ’cü olsam 'Kemalizm tartışmasını' köpürtürdüm…" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKP’li öğretim üyesi Selman Öğüt’ün bir televizyon programında ‘Kemalizm’i hedef alan konuşmasıyla başlayan tartışma AKP’li yazarlar arasında sürüyor.

ATATÜRK'Ü HEDEF ALMIŞTI

Pelikan yapılanmasının önde gelen isimlerinden Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Selman Öğüt, Habertürk TV’de yayımlanan programda, Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef almış ve büyük tepki toplamıştı.

Programda Selman Öğüt, “Kemalistler neler yaptı. Ezanı Türkçe okuttukları için özür dileyecekler. Bu ülkede Kemalistler Müslümanlara zulüm etmiştir” derken, Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz da kendisine, “Bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan okunuyor, namaz kılınıyor” diyerek yanıt vermişti.

"FETÖ'NÜN İŞİNE YARAR"

Star yazarı Ardan Zentürk, Kemalizm diye bir ideoloji olmadığını anlattığı yazısında, Kemalizm tartışmasını büyütmenin FETÖ’nün işine yarayacağını ifade etti.

Kemalizm tartışmasını sürdüren bir başka Star yazarı Ersoy Dede ise sosyal medyadan Zentürk’e yanıt verdi.

Dede, “Ardan Abi’nin muhteşem tespitleri önünde şapka çıkarırım. Ancak bu, Kemalizmin araçsallaştırılarak belli kesimler üzerinde tehdit olarak varlığını sürdürdüğü gerçeğini değiştirmez. Ayrıca 15 Temmuz’da tankları alkışlayan cadde çocukları da kendini Kemalist olarak tanımlıyordu” mesajı paylaştı.

Zentürk, köşesinde şöyle yazmıştı:

“(…) Gazi’nin bıraktığı tek gerçek, Bandırma Vapuru Doktrini’dir. Kuvvayı Milliye ruhu esas zemindir.

Partiler üstü, dini-etnik aidiyete dayanmayan, milletin tamamını kucaklayan eylem biçimidir.

Emperyalistle işbirliği yapmaz, memleket saldırı altındaysa “orta yolcu” davranmaz, tüm makam ve rütbelerinden sıyrılır, sine-i millet üzerinden tam bağımsızlık mücadelesinin neferi olur.

15 Temmuz gecesi Saraçhane, Vatan Caddesi veya Çengelköy’de aptestini alıp hainin üzerine “Allahüekber” diyerek yürüyen muhafazakarla, Kumkapı veya Boğaz’daki içkili  lokantalardan çıkıp gelenleri bir cephede buluşturan miras budur.

Türkiye’nin ana çelişkisi muhafazakar-laik değildir, ana çelişki vatanseverler ile emperyalizmin işbirlikçileri arasındadır.

Kendini iyi saklamış kripto FETÖ’cü olsam, 15 Temmuz gecesi ortaya çıkan “yeniden Kuvvayı Milliye ruhunu” bölmek için “Kemalizm tartışmalarının” üzerine atlardım, çok şükür, değilim.”