Medya
05 Ara 2012 14:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

STAR YAZARI HAKAN ALBAYRAK'TAN ANADOLU AJANSI'NA BÜYÜK ÖVGÜ!

Star yazarı Hakan Albayrak, Kemal Öztürk'ün başa geçmesinden sonra AA'nın tarih yazdığını iddia etti..

Star yazarı Hakan Albayrak, "Anadolu Ajansı tarih yazıyor" başlıklı yazısında AA'ya ve Genel müdürü Kemal Öztürk'e övgüler düzdü..

Albayrak  özetle şunları yazdı :

"Ortadoğu’ya ‘Böl, parçala, yönet’ prensibiyle yaklaştıklarını kendilerinin de gizlemediği devletlerin enstrümanları olan mezkûr haber ajansları, kurdukları dil, geliştirdikleri terminoloji, oluşturdukları kavram dünyası, ortaya koydukları (daha doğrusu vazettikleri) bakış açısı ve olaylara / hareketlere / kişilere / örgütlere / ülkelere yaklaşım tarzları ile ayrılıkları-gayrılıkları körüklüyor, bölge halklarının birbirine yabancılaşmasına hizmet ediyorlardı.

Peki, Türkiye’nin sesini dünyaya duyurmak maksadıyla kurulan Anadolu Ajansı (AA) ne yapıyordu bu dehşet tablosu karşısında? Aval aval bakıyordu. Dünya devi olan Batılı ajanslarla baş etmeyi akıllarının ucundan bile geçiremeyen ufuksuz kadrolar hakimdi AA’ya. Türkiye AK Parti iktidarıyla kabuklarını kırıp Ortadoğu’ya ve bütün dünyaya açılırken bile AA içe kapandıkça kapanıyordu.

* * *
Derken… Kemal Öztürk geldi Anadolu Ajansı’nın başına. Yeni Türkiye’ye yakışan bir vizyonla geldi ve o vizyonun hakkını vermek için yanıp tutuşan müthiş bir kadro kurdu. “Ajansımızın 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız 2020’ye kadar dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri olacağız” dediğinde, ilerici kılıklı örümcek kafalılar istihzayla sırıttılar;fakat yeni Türkiye’nin yeni Anadolu Ajansı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Öztürk’ün işaret ettiği hedefe ulaşabileceğini ispat etmekte gecikmedi."

Hakan Albayrak'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın