Medya
18 Ağu 2013 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

STAR YAZARI CENGİZ ÇANDAR'A MEYDAN OKUDU; BENİ DE YAZ VE SAKIN UNUTMA!

Radikal yazarı Cengiz Çandar'ın; “Kahire'de Kan: Peki Sonrası?” başlıklı yazısında Mısır'da yaşananları “temizlik harekâtı” olarak nitelemesine tepkiler sürüyor.

Star gazetesi yazarı Elif Çakır, “Çandarlı Halil Paşa’nın torunu” dediği Çandar için şöyle yazdı:
 
(…)
 
TUTARSIZLIKLARLA DOLU
 
Çandarlı Halil Paşa’nın torunu da ‘temizlik’ yapıldığını yazmadı mı?
 
Hakkını yemeyelim. Mısır’da yaşananların ‘çapının da büyüklüğünün de” bilincinde olduğu için ‘Bu çaptaki bir harekâtın çok sayıda ölü ve yaralıya yol açmasının kaçınılmaz’ olduğunu yazarken ‘ölümler’ konusundaki sayıyı da ‘Müslüman Kardeşler 200, 300 ve hatta 600 ölüden söz ediyorlar’ diyerek parantezlemiş ‘bu satırlar yazıldığı sırada’ sözleriyle.
 
Kendisi gazetecilikte ‘duayen’ olduğu kadar profesyoneldir de.
 
Kapısı her yöne dönen cinsindendir, olası bir ‘eleştiriye’ karşı ‘höd’ diyecek sağlam argümanlara sahiptir her daim. Nitekim kaleme aldığı ‘Kahire’de kan: Peki sonrası?” başlıklı, baştan sona tutarsızlıklarla dolu yazısında da aynı durum söz konusu. Yazının başından sonuna kadar ‘temizlik’ deyip de tırnak içerisinde ‘katliam’ demesinin ‘kar da yürüyüp iz bırakmamaktan’ öteye başka bir anlam taşıdığına inanacak kadar saf olmadığımızı belirtmek isterim.
 
BUNU HEP YAPIYOR
 
Çandarlı Halil Paşa’nın torunu bunu hep yapıyor çünkü. Misal, Reyhanlı katliamında hayatını kaybeden ‘46 canı’ “Ortadoğu politikasında ‘etkili aktör’ olmanın ‘kaçınılmaz maliyetlerinden biri’ olarak görmek gerekir” diye yazarken iki paragraf sonrasında ise ‘Buradan, sakın Suriye konusunda yanlış yapıldı. Türkiye, Suriye’den ve Ortadoğu’dan uzak durmalıydı” şeklindeki bozguncu ve Soğuk Savaş dönemi statükoculuğunu benimsediğim sonucu çıkmasın” sözleriyle muhteşem bir işgüzarlık gösteren ‘o’ndan başkası değil!
 
BENİ DE YAZ ÇANDARLI HALİL PAŞA’NIN TORUNU
 
Beni de yaz Çandarlı Halil Paşa’nın torunu bir kenara ve sakın unutma! Ama şunu da unutma Mısır’da her geçen gün insanlık can çekişiyor ve insanlık haysiyetini yitirmemiş olanlar da KATLİAM diye haykırıyor. Orası Firavun’un olduğu kadar Musa’ların ülkesi ve Nil Musa’ları korumak için elbette bir yol açacaktır.
 
Nil kendi çocuklarını korurken Firavun’u boğacaktır.
 
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ