Medya
03 Ağu 2012 14:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

STAR TV ACUN ILICALI'YI TRANSFER EDEREK BÜYÜK BİR HATA YAPTI!

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel bugünkü yazısında medyaya bomba gibi düşen Acun Ilıcalı transferini eleştirdi.

Acun Ilıcalı transferi hata

 Hata çünkü... 'O Ses Türkiye', 'Survivor' ve 'Yetenek Sizsiniz' programları, metal yorgunluğu (çok kez ekrana geldi) yaşıyordu.
Hep aynı formatta gitmek ilgiyi azaltır.
Bu programlar ilk günkü kadar izlenmiyordu ama reytinglerdeki ölçümlerin sağlıklı yapılamaması Acun Ilıcalı'ya da yaramıştı.
Fakat Eylül ayında gerçek rekabet başlayacak ve bu programlar daha da çok kan kaybedecek. Tabii SBT'nin, reklam verenlerin işine yaramayan ölçümlerinin bir benzeri hayata geçirilmezse!

STAR TV OLACAK ACUN TV!
Acun'un yeni programlar yapması da olasılıklar arasında, aslında doğru olanı da bu. Ama yeni programların tutmama riski de var.
 Merve Büyüksaraç polemiği, Acun'un programlarının inandırıcılığına büyük darbe vurdu. İzleyici artık Acun'un her programına "Acaba bizi aldatıyor mu?" gözüyle bakacak. Acun'un sadece Büyüksaraç'la değil, medyayla da arası kötü. En küçük eleştiriyi bile kaldıramayan kişilik özelliği birçok muhabir ve köşe yazarıyla arasını bozdu. Acun'un bu imajı, medyayla arası her zaman iyi olan Doğuş Grubu'na bile zarar verebilir.
 Acun, Star TV'de de haftada üç gün program yapacakmış. Bir de buna programların tekrarını da eklersek Star TV'nin imajı, izleyicinin kanala olan algısı tamamen değişecek. Star TV olacak Acun TV ya da eski Show TV.
 Neydi Star TV'nin başarı öyküsü? Doğuş Grubu'ndan yani NTV ve CNBC-e gibi marka değeri yüksek kanalların; kalitesinden ve reklam gücünden beslenmesiydi. Birçok dizi tutmamıştı ama Doğuş Grubu'ndan miras aldığı kaliteli, alternatif işler yapma özelliği Star TV'ye sürpriz reklam gelirleri kazandırdı. Şimdi bu imaj tamamen değişecek, STAR TV'nin izleyici kitlesi daha alt tabaka olacak.

UYUM SORUNU YAŞANACAK
 Acun, bulunduğu kanalın imkanlarını sonuna kadar kullanmasıyla tanınıyor. Show TV'de hep en uygun günde ve saate programlarını yayınlattı. Tekrarlarda bile, hep onun dediği oldu. Acun'un başarısındaki etkenlerden biri de Show TV'nin büyük desteğiydi. Şimdi Star TV'de bu desteği vermek zorunda.
Sosyal medya da bu transferden rahatsız. 'Behzat Ç.', 'İşler Güçler' ve 'İbret-i Ailem' fanatikleri, bu yapımların saatlerinin değişmesi ya da yayından kalkmasından korkuyor. Star TV'nin sosyal medya desteğini alan alternatif işleri mutlaka bu transferden zarar görecek ve sadık izleyici küstürülecek.
 Özetle Star TV'nin geçtiğimiz sezon bir major kanala göre daha çok alternatif yapımla dolu olduğu için reytinglerinin de yüksek olmadığı, daha genele seslenmesi gerektiği doğruydu ama bu değişim böyle radikal olmamalıydı.
Acun'un dezavantajları çok; programları eski, Büyüksaraç polemiğiyle imajı zedelendi. Ve en önemlisi de Acun, Show TV ile özdeşleşmişti; Star TV yeni bir kanal, uyum sorunu olacak.