Polemik & Kulis
18 Oca 2012 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

STAR GAZETESİ'NDE BEKLENEN AYRILIK! MEHMET ALTAN'LA İPLER KOPTU!

Star Gazetesi bir süredir yayın çizgisine ters düşen yazılar kaleme alan başyazar Mehmet Altan ile yolları ayırdı.

Mehmet Altan’ın Star Gazetesi’ndeki macerası sonlandı. Ayrılığın perde arkasında Altan’ın Fırat Haber Ajansı’na gazetesini şikayet etmesi var.

Mehmet Altan, Hamburg’ta PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’na röportaj vermiş ve o röportajda gazetesini şikayet etmişti.

Bu olay Star gazetesinin yönetimini fazlasıyla rahatsız etti. Yönetim dün Altan’a röportajdaki sözlerini düzeltmesi talebini iletti.  Mehmet Altan ise sözlerini düzeltmeye yanaşmadı. Bunun üzerine gazete yönetimi Mehmet Altan’a "artık çalışamayacaklarını" bildirdi. Mehmet Altan’ın yazılarına yönetim tarafından son verildi.

CnnTürk ekranlarında yayınlanan Mecya Mahallesi’nde ayrılığı ilk kez duyuran Ayşenur Arslan, ayrılıkla ilgili Altan’la olan görüşmelerini anlattı:

’Durup duruken bu ayrılık olmuyor. Başyazarken yazıları 7’den 5’e indiriliyor. Gazeteden ayrılırken de yönetim Altan’dan köşesinde yayınlanmak üzere, ’Ben Star’da çok mutluydum, herhangi bir baskı yapılmadı’ notunun konulmasını isteyince Altan rest çekmiş. Tartışma sonrası Altan’ın yazısının basılmaması yönünde bir karar verilince ipler tamamen kopmuş.’