Medya
16 Tem 2012 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

SPERMİ BIRAKIP TARİHE DALDI, HATA YAPTI! ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN ABDÜLHAMİT GAFI!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında tarihçileri kızdıracak bir hataya imza attı!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında "Osmanlı’nın en uzun süre tahtta kalan padişahı" diyerek İkinci Abdülhamid Han’ı anlattı.. Oysa Abdülhamit, iktidarda 33 yıl kaldı. Tahtta en uzun süre kalan Osmanlı Padişahı ise Kanuni Sultan Süleyman : 46 yıl..

Bakalım ünlü tarihçi Murat Bardakçı, Ertuğrul Özkök’e bu gafından dolayı ne diyecek?

İŞTE ÖZKÖK’ÜN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM :

YIL 1918
SAĞ TARAFI BEMBEYAZDI SOLUNDA MORLUK VARDI


Osmanlı’nın en uzun süre hükümdarlık yapmış Sultanı İkinci Abdülhamid Han bir gün önce vefat etmişti ve şimdi cenazenin yıkanma sahnesi başlıyordu.
İşte o gün belki Osmanlı tarihinde ilk defa, ölmüş bir sultanın bedeninin anatomisini, bütün açıklığı ile öğrenecektik.
Vakanüvist Ahmet Refik Bey, kimine göre “Kızıl Sultan”, kimine göre “Abdülhamid Han” olan son büyük Osmanlı’nın ölmüş bedenini şöyle anlatıyordu:
“Boynu ufak, saçı ve sakalı ağarmıştı. Burnu, çehresinden nisbeten uzuncaydı. Saçları alnına doğru biraz dökülmüştü. Yüzünde ihtiyarlık alameti, fazla buruşukluk yoktu. Boynu incelmiş, omuz kemikleri ileri fırlamıştı. En zayıf yeri göğsü idi. Göğüs ve kalça kemikleri görünüyordu. Bacakları beyaz ve ince, ayakları ufaktı. Vücudunda hiç kıl yoktu. Yalnız meme uçlarında, kollarının alt kısımlarında, parmaklarının uçlarında siyah kıllar görülüyordu. Kolları bîtâbâne iki tarafa düşmüş, ayaklarının parmakları açılmıştı. Vücudunun sağ tarafı bembeyazdı, sol tarafında ve arkasında kırmızılıklar görünüyordu. Hey’et-i umumiyesi sevimli idi. Beyaz bir vücud, yıkandıkça güzelleşen bir naaş, yeni bir teneşir üzerinde, yıkayanların ellerine tâbi, uzanmış yatıyordu. Hırka-i Saadet Dairesi tarihi bir gün yaşıyordu.”(1)
Bir Osmanlı sultanının ölmüş bedeni ilk defa bu kadar açık bir anatomik tarifle anlatılıyordu.
Biraz sonra Hırka-i Saadet Dairesi’nin kapısı açılacak, Osmanlı’nın en tartışılan dönemlerinden birinin sultanının cezane töreni başlayacaktı.