Gündem
06 Eki 2008 14:17 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:21

"SPERM BANKASI ÇOCUĞU RUH HASTASI OLUR"!..BEYAZ HOCA'DAN ŞOK AÇIKLAMA!..

Sperm bankasından edinilen çocuğun gayrimeşru olduğunu söyleyen Beyaz'dan bir şok daha...

Leyla Bilginel'in bebeği için 'gayrimeşru''dediniz.Sözlerinizin Leyla Hanımı ne kadar incitebileceğini hiç düşünmediniz mi? Kalp kırmanın günahından korkmadınız mı?

Akşam gazetesinden Özlem Yıldız'a konuşan Zekeriya Beyaz, Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Meşru, hukuka uygun; gayrimeşru hukuk dışıdır. Olaya dini yönden baktığımız zaman nikâh dışı peydahlanan çocuk dini terim olarak gayrimeşrudur. Dinimize göre çocuk aile içinde meydana gelir yani nikâhlı eşler çocuk yapar. Burada ise kime ait olduğu belli olmayan sperm ile çocuk meydana getirilmiştir. Nikâh yok, aile yok ve belli bir baba yok. Babası belli olmayan çocuğa da halkımızın ne diyeceğini düşünmek gerekir. Burada çocuk masumdur, sorumluluk bu fiili icra eden kişilere aittir. Sperm bankasından çocuk peydahlamak sapkın bir düşünce ve eylemdir.

Olaya çocuk açısından bakarsak durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Burada çocuk ve insan hakları çiğnenmiştir. Çünkü her çocuk annesini sevdiği kadar babasını da sever ve babanın kişiliğini özümser. Ayrıca çocuk toplumsal hayat içinde baba ile de onurlanır, gururlanır. En önemlisi de baba, çocuk için bir güç kaynağıdır. Okulda bütün çocuklar babasından bahsederken bu çocuk ne yapacak, söyler misiniz? Sürekli baba özlemi çeken bir çocuk psikolojik olarak çöküntü içinde olacaktır. Babayı örnek alarak hayatında özümsemediği için psikolojik yapısında ve davranışlarında çok yönlü bozukluklar olacaktır. Kimsenin bir çocuğu böylesine bozuk bir psikolojinin içine sokmaya hakkı yoktur.

ABD'DE DERNEK KURUP BABALARINI ARIYORLAR

Ne demek istiyorsunuz, babasız yetişen çocukların hepsinin psikolojileri bozuk mu?

Tamam, birçok babasız çocuk var ama onların babaları ölmüştür, resimleri vardır, adı vardır, sülalesi vardır, baba figürü vardır, baba tarafından akrabaları vardır. Dolayısıyla o çocukta Kayra bebekte görülebilecek derecede travmatik bir babasızlık hissi oluşmaz. Söz konusu olayda babanın ismi cismi hiçbir şeyi yoktur. Göreceksiniz bu çocuk ileride toplum ve kendisi için zararlı olabilir hatta psikopat olabilir.

Sperm bankasından alınmış ve topluma zarar vermiş bir örnek çıkmadı henüz ama...

Bugün ABD'de yabancı spermlerle meydana gelen çocukların yaşları 20-25 olmuştur. Siz bu çocukların nasıl bir psikoloji içinde olduklarını biliyor musunuz? Zavallı çocuklar dernekler kurmuşlar. Bir arada ağlaşıp babalarını arıyorlar, rehabilite olmaya çalışıyorlar. Bu çocuklar tamamen mutsuz ve psikolojileri bozuk bir halde toplum içinde yalnızlaşmış ve bir çeşit psikopat haline gelmişlerdir.

Peki, çocuğu olmayanlar evlat sevgisinden mahrum mu kalsınlar?

Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki terk edilmiş çocukları evlat edinsinler.

Bazı din adamları evlat edinmenin dinen caiz olmadığını söylüyor.

Bu söylenenler hiçbir dini kaynağa dayanmıyor. Evlat edinmeyi engellemek yetimhanedeki çocuklara yapılan en büyük kötülüktür. Bir çocuğun özellikle de kız çocuğunun sevgi ve ilgiden uzak büyümesi ve baba figüründeki eksiklik onun hayatını mahvedebilir. O çocuğu sahiplenerek ona baba sevgisini tattıran bir erkeğin, o küçük kızı ileride yaşayabileceği ne tür ıstıraplardan kurtardığını biliyor mu o din adamları acaba? Yalnız ve kimsesiz bir çocukluk, hayatını öyle bir etkiler ki en yüksek mertebelere ulaşsa bile sevgi arayışı uğruna her şeyden vazgeçebilir. Ama bir çocuğu evlat edinmek yüce bir kişilik ve büyük bir yürek ister.>