Medya
11 Haz 2022 10:09 Son Güncelleme: 11 Haz 2022 11:36

Sözcü yazarından ‘Medusa Nebati’ benzetmesi! ‘Gözlerine bakanı taşa çeviriyor…’

Bugünkü yazısın iktidarın ekonomi politikasını eleştiren Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin için “Medusa” benzetmesi yaptı. Nebati’nin çok konuşulan “gözlerime bakın” ifadesine gönderme yapan Zeyrek, “Nebati, artık ünlü mitoloji kahramanı Medusa gibi. Gözlerine bakanı taşa çeviriyor” diye yazdı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdiği bugünkü yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin için “Medusa” benzetmesi yaptı. Bakan Nebati’nin çok konuşulan “gözlerime bakın” ifadesine gönderme yapan Zeyrek, “Nebati, artık ünlü mitoloji kahramanı Medusa gibi. Gözlerine bakanı taşa çeviriyor” diye yazdı.

Son çıkan borçlanma senedi düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeyrek, yazısında şunları kaydetti:

“Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dürüstçe söylemiş: ‘Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar.’ Çok haklı. Kur korumalı mevduat, bankada parası olanların kârlarına kâr katmalarına yaramıştı. Yeni açıklanan iç borçlanma senetleri de yine senet alabilecek kadar parası olanların kârına kâr katacak. Bu ekonomi politikası, AK Parti iktidarının artık ‘zenginlerin’ iktidarı olduğunu, yoksulu sadece ‘yardımlarla yaşayan oy deposu’ olarak gördüklerini de teyit ediyor. Zengin daha zengin oluyor, garibana ise sadece Nebati'nin gözlerindeki ışık kalıyor.

Ancak benden söylemesi: Nebati, artık ünlü mitoloji kahramanı Medusa gibi. Gözlerine bakanı taşa çeviriyor. Siz siz olun “gözlerime bak” dediğinde aldanmayın ve Nebati'nin gözlerine bakmayın. Taş olursunuz!”

Yazının tamamı için tıklayın!