Medya
22 Oca 2023 10:47 Son Güncelleme: 22 Oca 2023 10:56

Sözcü TV’nin sabah haberleri kime emanet? Transfer atağı hız kazandı…

RTÜK’ten lisansını alan Sözcü TV, yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor. Transferlerine hız veren kanalın sabah haberlerini emanet edeceği isim de belli oldu.

Genel müdürlük koltuğuna usta gazeteci Yılmaz Özdil’in oturduğu Sözcü TV, 15 Mart’ta yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor.

Yayın hayatına günler kalan Sözcü TV, kadrosunu güçlendirmek için transferlere hız verirken sabah haberlerinin emanet edileceği isim de belli oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre Sözcü TV’nin sabah haberlerini Murat Muratoğlu sunacak.

MURAT MURATOĞLU KİMDİR?

1972 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Rahmi Turan'ın oğlu olan Murat Muratoğlu, 15 yaşındayken borsaya duyduğu ilgi doğrultusunda ufak yatırımlarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olan Murat Muratoğlu, ABD'ye giderek o dönem İkiz Kuleler’de yer alan emtia borsasında 1 yıl çalıştı.

Sözcü Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Murat Muratoğlu kendi YouTube kanalında ise borsa, finans ve ekonomi ağırlıklı videolar yayınlıyor.

1999 yılında ise Pınar Oğuz ile hayatını birleştiren Muratoğlu, aynı zamanda iki çocuk babası.

SÖZCÜ TV’DE KİM NE GÖREV YAPACAK?

RTÜK’ten lisansını alan Sözcü TV, 1 Mart’ta test yayınına 15 Mart'ta da yayın hayatına başlayacak.

Kanalın Genel Müdür’ü daha önce atv Haber’i ve Star Haber’i yöneten Yılmaz Özdil olurken, genel yayın yönetmenliğini ve ana haber bülteni sunuculuğunu Korcan Karar üstlendi.

Kanalda haber koordinatörlüğünü görevini Yücel Arı, yayın koordinatörlüğünü Mustafa Sağlamer yapacak.

Hafta sonu haberlerini Ümit Zileli'nin sunacağı kanalda, Burak Ersemiz haber müdürü görevini üstlenecek.

Sabah haberleri ise Murat Muratoğlu’na emanet olacak.

Öte yandan 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalanmasıyla ilgili haber ve görüntüler dolayısıyla birçok ödülün sahibi olan Umut Yertutan da Sözcü TV’de ‘Ankara Temsilcisi’ olarak görev yapacak.