Medya
07 Kas 2023 00:45 Son Güncelleme: 07 Kas 2023 08:35

Sosyal medyada Barış Yarkadaş için büyük kampanya! '#BarışMesleğeGeriDön'

Geçtiğimiz aylarda Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi halinde mesleğini bırakacağını açıklayan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, "Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum, aktif gazeteciliği bırakıyorum" dedi. Yarkadaş'ın açıklamaları sonrası X’te çok sayıda kullanıcı, “#BarışMesleğeGeriDön” kampanyası başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in 812 oy ile genel başkan seçilmesinin ardından tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın 16 Eylül'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programındaki "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında gündem olan sözleriyle ilgili açıklama yaparak aktif gazeteciliği bıraktığını açıkladı.

"Aktif gazeteciliği bırakıyorum"

Yarkadaş, programda yaptığı açıklamada "Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Türkiye'nin merak ettiği soruya yanıt veriyorum. Bugün 23.49 itibarıyla sizlerin huzurunda sizlere verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum. Aktif gazeteci olarak olmasam da tv100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmama devam edebilirim." ifadelerine yer verdi

"#BarışMesleğeGeriDön" kampanyası

Yarkadaş'ın sözleri sonrasında çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Barış Yarkadaş'ın mesleği bırakmaması için tweet attı. Kullanıcılar tweetlerinde "Sen bizi bırakamazsın bıraksan da BİZ SENİ BIRAKMIYORUZ", "Barış abi bırakma.", "İlgiyle izliyoruz Mesleği lütfen bırakmayın Barış Bey", "lütfen bırakmayın gazeteciliği", "Bırakma abi sen güzel insanmışsın." ifadelerine yer verdi.