Medya
26 Nis 2022 21:12 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 21:18

Sosyal medyada alay konusu yapılan haber için A Haber'den flaş açıklama! “Hukuki süreç başlamıştır”

Motobike İstanbul 2022 fuarında A Haber muhabiri Murat Dada ile fuar görevlisi arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu. A Haber, konuyla ilgili flaş bir açıklama yayınladı.

A Haber muhabiri Murat Dada, Motobike İstanbul 2022’yi yerinden takip etti. Fuarda bilgiler veren Dada’nın görevliyle arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu.

 Haberin sunumunu yapan Murat Dada kameranın görüntülediği motor için “minyatür” dedi. Bunun üzerine fuar görevlisi “Minyatür değil bu” diyerek Dada’yı uyardı. Sunumuna devam eden Dada motorun amatörler için olduğunu söylemesi üzerine fuar görevlisi bir kez daha devreye girerek “Amatörler için değil, profesyoneller için” dedi.

 Haberin bu kısmı sosyal medyada kırpılarak “Motobike 2022 görevlisi bir kadın, bilgisi olmadan haber yapmaya çalışan A Haber Muhabirini canlı yayında rezil etti” şeklinde servis edildi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR"

 Kırpılmış görüntünün sosyal medyada kısa sürede yayılması üzerine A Haber’den açıklama geldi. Söz konusu görüntülerin mizah amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, “Kanalımızı yalan haberlerle hedef alanlar hakkında hukuki süreç başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

 İşte A Haber’den yapılan açıklamanın tamamı;

 "A Haber ile ilgili sosyal medyada başlatılan linç kampanyasında, kendi haberimizden kırpılarak servis edilen görüntü muhabirimiz ve fuar görevlisinin habere kattıkları mizahtan ibarettir.

 Kanalımızı yalan haberlerle hedef alanlar hakkında hukuki süreç başlamıştır."