Medya
18 Ağu 2010 08:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

SİT-COM GAZETECİLİĞİNİN BAŞARISI MI? CİDDİ YAZARLARIN ÇÖKÜŞÜ MÜ?

Önce Güngör Mengi'nin ardından da Ayşe Arman'ın referandum mührünü gündeme taşımaları yeni bir tartışmaya yol açtı!

Sit-com'un "Tercih" dedirttiğine "Evet" dememek

Referandum damgasının değiştirilmesi, sit-com gazeteciliğinin zaferi mi gerçekten? Zafer olsa bile bu kutlanacak, takdir edilecek zafer mi?

"Evet" damgasının sakıncasını Vatan başyazarı Güngör Mengi yazdığında resmi makamların gündemine girmemesi, Ayşe Arman yazınca girmesi doğru mu?

Ayşe Arman Evet damgasını tesadüfen gördü ve iyi bir refleksle gazetecilik açısından çok iyi değerlendirdi. Öte yandan Güngör Mengi ise bunu deneyimi ve araştırmacılığıyla gördü.

Türkiye'de tüm ciddi işler sit-com gazetecilerden birinin tesadüfen yakalamasına kalacaksa, resmi makamlar ciddi gazetecileri kale almayacaksa halimiz yaman gerçekten.

Sit-com gazeteciliği eğlenceli bir fantezi olabilir, kabul ama medya bundan ibaret olursa değil dördüncü güç, dörtyüzdördüncü güç bile olamaz...

Resmi kurumlarda yeni bir alışkanlık peydah oldu: Ciddi eleştirileri görmezlikten gelmek... Aslında resmi kurumların ciddi haberler karşısında takındığı bu pişmiş armut tavrının sorumlusu da sit-com gazeteciliği.

Ciddi okuru gazetecilikten soğutan sit-com gazeteciliği çünkü. Sit-com gazetecilerinin hegemonyası sonucunda aklı başında okur gazetelerden soğuyunca, resmi kurumlar da gazeteleri kale almamaya başladı.

AliOzturk1945 Gazeteciler farkında değil ama halk bu sürekli kendilerini yazanlardan bıkmış durumda. Kimsenin gazetecilere güveni kalmadı...
yurtsan Hayır, arada o da olur belki ama kurumların ciddi gazetecilik karşısında takındığı pişmiş armut tavrı çok tehlikeli.

adnankasapci :)
Evet Ayşe Arman tesadüfen de olsa güzel bir şeyle tarihe geçebilme fırsatı yakaladı.
yurtsan Bir sit-com gazetecisi olarak Ayşe Arman'ın önemli bir başarısı. Tebrik etmek gerek. Ama bu gidişat tehlikeli medya açısından, buna dikkat etmeli.

AliOzturk1945 Köşelerden kavga edip, kısa bir süre sonra birbirlerini karşılıklı yağlayanlar belgeli yolsuzluk açıklasa kimse inanmaz emin olun.

Yurtsan ATAKAN / AKŞAM