Medya
11 Nis 2011 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

SIRRI SÜREYYA ÖNDER RADİKAL'DEN İSTİFA ETMELİ! ORAY EĞİN'DEN ''ETİK'' HATIRLATMA!

BDP'nin bağımsız milletvekili adayı olan Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder'in köşe yazılarına devam edeceğini açıklamasına Oray Eğin itiraz etti.

Kurallar herkes için geçerliyse

Her şey şaka gibi başladı. Sırrı Süreyya Önder, Radikal’deki köşesinde milletvekili adayı olacağına dair bir yazı yazdı. Ben ironi yapıyor zannettim; meğerse gerçekmiş. Neden bir insan durup dururken milletvekili olmak ister, Sırrı Süreyya neden bu yarışa dahil olmak ister anlayamam.

Tıpkı Doğan Etik Konseyi’nin siyasete giren yazarlarla ilgili kararının neden onu bağlamadığını anlamadığım gibi.

Bilindiği gibi siyasete giren yazarların köşelerini bırakmaları gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın, Önder’in köşesinden olmasını istiyor değilim. Bence yazar olarak yapacağı katkı, milletvekili olarak yapacağı katkıdan daha büyük.

Benim takıldığım nokta başka, bir ilkeden söz ediyorum: Bir kural varsa bu herkes için geçerli değil mi?

Sırrı Süreyya Önder ’Seçilirsem yazılarımı bırakacağım’ demiş. Halbuki ’Seçilmezsem köşeme döneceğim’ deyip şimdi istifa etmesi gerekirdi. Hurşit Güneş, Binnaz Toprak, Aydın Ayaydın gibi isimler böyle yaptı. Zaten isteseler de istemeseler de fark etmez, kural bu.

Ama geçen seçimde bağımsız aday olarak yarışan Baskın Oran’ın yazılarına yer vermeye devam etmişti Radikal İki. Şimdi yine Radikal’de Sırrı Süreyya Önder seçime kadar yazacakmış. Kendi milletvekilliğini köşesinden duyurması, bu süreçte de köşeyi kullanacağı anlamına gelir mi?

Bir sürü etik sakınca var bu işte... Bakalım bu konu nasıl çözülecek..

Oray Eğin/Akşam