Gündem
23 Şub 2024 14:57 Son Güncelleme: 23 Şub 2024 15:00

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı pazartesi günü açılıyor

İstanbul'un hafızasında yer eden ve yenilenen 8,3 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı 26 Şubat Pazartesi günü açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un hafızasında yer eden banliyö tren hattının yenilendiğini, 8,3 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 26 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete alınacağını bildirdi.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi"ni tamamladıklarını belirtti.

'215 BİN METREKARELİK ALANIN 122 BİN 550 METREKARESİ YAYA KULLANIMI İÇİN PLANLANDI'

Bakan Uraloğlu, 215 bin metrekarelik Sirkeci-Kazlıçeşme hattının çalışma alanının 92 bin 450 metrekaresini (yüzde 43) demir yolu ulaşımına, 122 bin 550 metrekaresini ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme, rekreasyon alanları olarak düzenlendikleri bilgisini vererek, "122 bin 550 metrekare alanı vatandaşlarımızın yaya olarak kullanımına açılmak suretiyle şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olduk" ifadesini kullandı.

Projeyle sadece demir yolu inşası yapmayıp, hat boyunca çevrede yaşayan insanların yaşam konforunu artıracak diğer düzenlemeleri de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, proje kapsamında raylı sistem, yaya ve mikro mobilite araçları, sosyal aktivite alanları oluşturarak, yıllardır kronikleşmiş trafik ve güvenlik sorunlarına neden olan yaya ve kara yolu alt geçitlerini de rehabilite ettiklerini bildirdi.

'SİRKECİ-KAZLIÇEŞME HATTI'NDA TEK YÖNLÜ SEFER SÜRESİ 20 DAKİKA OLACAK'

Uraloğlu, şunları söyledi:

"Sirkeci liman bölgesindeki yeni demir yolu hattı sayesinde Sirkeci ve Haydarpaşa limanları arasında ulaşım ve koordinasyon sağlanacak. Projede tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Tescilli istasyonlarda restorasyon işlerini bitirdik. Yeni yapılan Cerrahpaşa ve Kazlıçeşme istasyonlarında imalatları tamamladık. Yenilenen Sirkeci, Cankurtaran istasyonları da tamamlandı. Yine toplamda 26 sanat yapısındaki çalışmalar bitirildi. Sinyalizasyon ve elektrifikasyon imalatları ve bisiklet-yürüme yolu imalatı ve peyzaj işleri tamamlandı. Sirkeci-Kazlıçeşme Hattı tek yönlü sefer süresi 20 dakika olacak."