Medya
23 Nis 2010 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

SHOW TV MUHABİRİNE KİMLİK SORDULAR, POLİSE YAKALANDILAR! CANLI YAYINDA İSRAİLLİ GÜVENLİKÇİ ŞOKU!

Show TV muhabiri Göktan Bedük'ün bugün başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Show TV muhabiri Göktan Bedük bugün Balyoz soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi’nde ifade veren 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ı takip edip kanala dönmeye hazırlanıyordu.

Kanal binasına dönüş yapmak için harekete geçen Bedük ile canlı yayın ekibine kanaldan öğle haberlerine "telefon" bağlantısına alınacakları bilgisi geldi.

Bu bilgi üzerine kanalın hemen karşısında bulunan Sevgi Parkı’nda oturarak telefon bağlantısına alınmayı beklemeye başlayan ekip hiç beklenmeyen bir olayla karşılaştı.

Saat 13.00-13.15 arasında olan olay şöyle gelişti;

Show TV ile komşu olan İsrail Konsolosluğu’ndan iki güvenlik görevlisi kendilerine ekibe yaklaşarak kimlik sordu.

Göktan Bedük bu çıkış karşısında "siz polis misiniz?" diye sorduğu soruya "polis değilim güvenlikçiyim" diye yanıt aldı.

Bedük’ün "Siz ne hakla benim kimlik göstermemii istersiniz" diyerek sorduğu soruya güvenlik görevlileri bunlara "Parkta ne arıyorsunuz, neden oturuyorsunuz burada" diye sorgulama yapmaya devam etti.

Uzayan olay sonrası olaylara şahit olan ve parkta dinlenmek için bulunan emekli polis memuru parkın içinde bulunan Levent Polis Merkezi’ne giderek iki polis memuru getirdi.

İki polis memuru şahısların uzaklaşmalarına fırsat vermeden üst araması yaparak İsrail Konsolosluğu güvenlik görevlilerini karakola götürdü.

Göktan Bedük güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu.

Güvenlik görevlilerinin daha önce de yetkisi olmadığı halde kimlik sorgusu yaptığı öğrenildi.

Savcı güvenlik görevlileri haklarında işlem yapılmasını istedi.

Göktan Bedük ve kameraman Akın Sağlam şu sıralarda görevlerinin başındalar.

HABERCİLER DERNEĞİ’NDEN TEPKİ

Haberciler Derneği Başkanı Hasan Taşkın olaya tepki gösterdi.Taşkın“Haberciler Derneği olarak, gerçekleşen bu olayı, İsrail’in Türkiye’nin iç işine müdahalesi olarak algılıyoruz. Ayrıca bu çirkin olayla ilgili İsrail İstanbul Başkonsolosluğu’nun açıklama yapmasını bekliyoruz. Diğer yandan Dışişleri Bakanlığı ve içişleri Bakanlığı’nın da göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

MEDYARADAR/ÖZEL