Medya
15 Haz 2012 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:47

"SEN NE ZAMAN CEMAATÇİ OLDUN MEHMET?"

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, her taşın altında cemaatin aranmaması gerektiğini iddia etti!

'Sen ne zaman cemaatçi oldun Mehmet?'

Türkiye'nin yeni umacısı 'the cemaat'. Fakat bu umacının parçası ilan edilen isimler bile ilişkileri olmadığını söylemekten çekinmiyor.

Savcı ve hâkim atamalarının perde arkasını anlamak için kendi isteğiyle yeri değiştirilen Şike davasının savcısı olarak Türkiye’nin tanıdığı eski özel yetkili savcı Mehmet Berk’in sözlerine kulak vermek şart. Gazeteci meslektaşımız İsmail Saymaz’a konuşan Berk, son aylarda üzerinde oluşturulan cemaatçi algısından yakınıyor. Torbacıya bile operasyon düzenlese cemaat operasyonu olarak sunulmasından, fuhuş operasyonlarında bile suçluların kendilerini “Bu cemaatçilerin operasyonu” olarak aklamalarından yakınıyor. Bu kadarla kalsa iyi! Bu cemaatçi iddiaları o kadar çok dile getirilmiş ki Mehmet Berk eve gittiğinde bütün bu haber bombardımanını okuyan eşi bile “Mehmet sen ne zaman cemaatçi oldun, benim neden haberim yok?” diye soruyormuş. Güler misin ağlar mısın?

Türkiye’de belirli çevrelerin isteyerek, kasıtla, hatta bir medya operasyonu olarak oluşturduğu ‘Her taşın altında the cemaat var’ sendromunun en son olağan şüphelisinin ağzından bunları duymak burada uzun zamandır anlatmaya çalıştığım bir ruh halinin nerelere gelebileceği adına da güzel bir örnek. Mehmet Berk’e illallah dedirtip kendi isteğiyle görev yerini değiştirtecek kadar alıp başını giden bu sendromdan yakınan sadece kendisi değil. Bugün büyük operasyonların arkasında imzası olan pek çok bürokrat benzer bir algıdan yakınıyor. Geçen aylarda bu isimlerden biri ile tanıştım. Cemaati tu kaka görmeyenlerden olduğum için lafı hiç dolandırmadım, “Siz cemaatçi misiniz?” diye sordum. Kendinden emin bir şekilde “Hayır, değilim” dedi. “Ama sizin yaptığınız hemen her şeye cemaate yakın kalemler ve gazeteler sahip çıkıyor, bu bir rastlantı mı sizce?” diye üsteledim. Çok ilginç bir cevap verdi. “Ben başlangıçta yapılan soruşturmalar sonrasında bize sol görüşlü basının sahip çıkacağını düşünüyordum, inanın ben de cemaatin bize sahip çıkmasına şaşırdım” diyordu.

Türkiye’nin yeni umacısı, bildiğiniz gibi ‘the cemaat’; gelin görün ki bu umacının parçası ilan edilen isimler bile açık açık cemaat ile bir ilişkileri olmadığını söylemekten çekinmiyor. Geçen gün Hüseyin Gülerce ile yaptığımız bir programda bizzat kendisinin de yazarı olduğu Zaman gazetesinin MİT krizi sonrasındaki manşetlerini eleştiriyordu. “Biz bir tavra sahip çıkmaya çalışarak savcıları sahiplendik, gelin görün ki herkes savcıları cemaatçi sanmaya başladı” diyerek yanlış anlamadan yakınıyordu.

Oluşturulan bu algıdan şikâyet ediyordu. Geldiğimiz noktada her şey birbirine girdi. Kendi etki alanının çok üzerinde bir cemaat algısı oluşturuldu. Bilerek ya da bilmeyerek öyle bir algı yaratıldı ki bugün Türkiye’de MİT krizinden torbacı operasyonuna kadar her şey bu ‘the cemaat’ algısının gölgesinde kalıyor. Bugün konuştuğumuz meşhur MİT krizine baktığımız zaman bu krizin ne kadarı gerçekten cemaate inanan bürokratların işi, ne kadarı cemaat ile alakası olmayan, sadece işini yapmaya çalışan savcıların eseri, anlamak mümkün değil. Gelinen bu noktadan sonra ayıkla pirincin taşını.

Cüneyt ÖZDEMİR / RADİKAL


 

KUŞTEPE’YE TALİH KUŞU KONDU!
HÜLYA AVŞAR AYVALIK’TA SEZONU AÇTI!
2, 5 TRİLYON DOLARLIK İSTANBUL BULUŞMASI
SULUKULELİLERİN AHI TUTTU!
“İSTANBUL EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI”
LÜKSTE OTURAN DAHA ÇOK ÖDEYECEK!
SUNDANCE RESİDENCE’DA TESLİMLER 30 HAZİRAN’DA!
BAKIRKÖY REFERANS PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR!
MİLLENİUM PARK KURTKÖY’DE 900 BİN DOLARA!
MAXİMOON RESİDENCE KISA SÜRELİĞİNE 89 BİN LİRAYA!
ANKARA’DAKİ GOLFKENT’E MİLLETVEKİLLERİ AKIN ETTİ!
PASİF EV İLE ENERJİDEN YÜZDE 95 TASARRUF EDİN!
TOKİ’DEN İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ’NE KALICI LOJMAN
EMLAK VERGİSİNDE FIKRA GİBİ DÜZENLEME
MİAMİ’DEKİ VERSACE İMZALI MALİKANEYE REKOR FİYAT
MARMARA BÖLGESİ DEPREM İÇİN ÖNLEM ALMALI
MİLLENİUM PARK KURTKÖY’DE 900 BİN DOLARA!
CEMİLE REKOR FİYATA EV ALDI!
ŞOK! ŞİŞLİ’NİN GÖBEĞİ BULGAR VAKFI’NA VERİLDİ!
FSM VE HALİÇ KÖPRÜLERİNDE ÇALIŞMALAR 16 EYLÜL’DE BİTECEK!
TÜRKİYE’DEN EN ÇOK GAYRİMENKULÜ KİM ALIYOR?
BİZİM EVLER 5 CUMA GÜNÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!
“İSTANBUL EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI”
ÇİN, 3 AYDA DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNASINI YAPACAK
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI!
KENTSEL DÖNÜŞÜM 10 YILDA TAMAMLANACAK!
OSMANLI DÖNEMİNDE HEDİYE EDİLEN BAŞKONSOLOSLUK YALILARI
MEİSTER HANNAHOME PARKE SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ!
YAPI SAHİPLERİNE YENİ MEKAN YÜKÜ!
TÜRKİYE’DE KONUT FİYATLARI SÜREKLİ ARTIYOR!
UZMANLARIN GÖZÜNDEN MORTGAGE VE AVANTAJLARI
BAKIRKÖY REFERANS PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR!
BORÇ YAPILANDIRANA CEZA YOK
HAZİNE TAŞINMAZLARINDAN 3.4 MİLYAR LİRA KAZANÇ!
MAXİMOON’DA 79 BİN LİRAYA RESİDENCE
SUNDANCE RESİDENCE’DA TESLİMLER 30 HAZİRAN’DA!
ABRAMOVİCH ÇILDIRMIŞ OLMALI!