Medya
06 Ağu 2015 15:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Şems Ethem sınıfta kaldı, Erdoğan eski liberal tayfayı göreve çağırdı!

Cumhurbaşkanı 'Şems medyası'nın etkisiz olduğunu gördü diyen Ertuğrul Özkök'e göre "Erdoğan eski liberal tayfayı yeniden göreve çağırıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Star Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet ettiğini öne süren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 'Star Medya Grubu'nun sahibi Ethem Sancak'ın televizyonundaki programı kaldırılan Nihal Bengisu Karaca'nın Erdoğan'ın Uzakdoğu ziyaretinde uçakta olmasının ilginç olduğunu' yazdı.

Özkök, yazısında "Çıkardığım sonuç şu: Bir, anlıyorum ki, liberal entelektüel çevreyi kaybetmek Saray'ı da düşündürmeye başlamış. İki, havuza dökülen kamyonlarca paraya rağmen, Şems medyasının hiçbir etkisinin olmaması artık Saray tarafından da kabul edilen bir gerçeğe dönüşmüş. O yüzden eski liberal tayfa yeniden göreve çağrılıyor" ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet gazetesinde "Şuraya yazıyorum, ters tepecek" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şems Ethem sınıfta kalınca Saray eski tayfayı yeniden topluyor

KAYNAĞIM çok sağlam.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda eleştirel bir konuma geçen eski liberal çevresini tekrar yanına çekmek için harekete geçmiş.
İlk olarak Şems Ethem'le tartıştığı için işine son verilen ve kenara çekilen Star gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu Saray'a davet etmiş.
Ethem Sancak'ın televizyonundaki programı kaldırılan Nihal Bengisu'nun da A330'un Uzakdoğu kadrosunda olması ilginç.
Çıkardığım sonuç şu:
­BİR: Anlıyorum ki, liberal entelektüel çevreyi kaybetmek Saray'ı da düşündürmeye başlamış.
­İKİ: Havuza dökülen kamyonlarca paraya rağmen, Şems medyasının hiçbir etkisinin olmaması artık Saray tarafından da kabul edilen bir gerçeğe dönüşmüş.
O yüzden eski liberal tayfa yeniden göreve çağrılıyor.

Yeteneksiz yazarlarını gazeteden okutamayınca bakın ne yaptılar

ŞEMS medyasında bir süredir yeni bir uygulama dikkatimi çekiyor. Harcadıkları kaynağı belirsiz bunca paraya rağmen kimse gazetelerini satın almıyor.
Şimdi gazeteden okutamadıkları tetikçilerin pespaye yazılarını televizyonlarından okuyarak zorla dinletiyorlar.
Ama yine de olmuyor.
Çünkü televizyonlarını da kimse seyretmiyor.