Medya
30 Tem 2019 13:36 Son Güncelleme: 30 Tem 2019 17:32

Sempatik sunucu ekranlara 'Ben Bilirim' ile döndü

Medyaradar'ın sinema-tv eleştirmeni Murat Tolga Şen, Nisan ayından bu yana 360 TV ekranlarında boy gösteren "Ben Bilirim" yarışması ile yarışmanın sempatik sunucusu Alper Ateş'i yazdı.

Yaz ekranı kalemimi sessizleştirdi çünkü televizyon tarafında, bazı sabah sunucularının "fasulye yemeyin" diye saçmalamasını saymazsak, yazı konusu yapacak şey yok! "Yaz dizilerini yaz" diyeceksiniz belki ama inanın o Kore çakması dizilerin yazacak bir şeyi kalmadı. Başrol oyuncuları üstlerindeki kıyafetleri sattıracak raflardan ötesi değil. Diziler Kore'den ithal olunca kızları da iyice çekik gözlü yapmışlar! İşte böyledir bizim yerelleştirmemiz.

Böyle durumlarda imdadıma pelerinsiz bir Süpermen gibi hayatımda yer eden kadim dostum Mustafa Hindistan yetişiyor. Mustafa bana Alper Ateş'in yeni yarışma programıyla ilgili nefis bir izlenim göndermiş, ben de paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Yazının kalanı o'na ait, iyi okumalar...

Türkiye ekranlarında onu “Süper Bulmaca” adlı yarışmanın sempatik ve güler yüzlü sunucusu olarak keşfetmiştik.

Oysa Alper Ateş’in ekran tecrübesi daha eskilere, muhabirliğe dayanıyordu.  “Leyla” isimli bir deve ile yaşadığı kıskançlık krizi sonrasında yerde kalan Ateş, canlı yayını kesmeden anonsunu olanca sempatikliğiyle sürdürmüş, ekran başında o an o haberi izleyen herkesin büyük sempatisini kazanmıştı.

Sonrasında onu BloombergHT ekranlarında , bir bilgi yarışması için oldukça uzun sayılabilecek bir süre sunucu olarak izledik. Bu yarışmada yarışmacılar para ödülü olmaksızın ve birbiriyle itişip kakışmadan, gayet neşeli bir şekilde harflerden kelime türetip sunucu ile birlikte güle eğlene zaman geçirip, kelime dağarcıklarına yeni kelimeler hatta o kelimelerin  anlamlarını katıyorlardı.

Süper Bulmaca yarışması sonlanınca bir süre ekranlardan uzak kalan Alper Ateş, bu defa çıtayı daha da yükselterek, 2019 Nisan ayından itibaren 360 TV  ekranlarından “Ben Bilirim”  adlı yarışmaya izleyicileri davet etmeye başladı.

Süper Bulmaca’da olduğu gibi yine üç aşamalı yarışmada yine dört yarışmacı güle eğlene yarışıyor, ancak bu defa bizi şaşırtan durum, hafta içi her akşam saat 20:00’de  yayınlanan “Ben Bilirim” yarışmasının her bölümünde  ilk iki turda yirmi sekizer ve final turunda da on olmak üzere toplamda 66 soru sorulması. Yani yarışmayı bir hafta boyunca izleyenler 330 soruyla karşı karşıya kalıyor.

Üstelik “Müzik, anlam bilgisi, deyim, ata sözü, Matematik, Spor, Bilim, Edebiyat, Genel Kültür, Sinema, Tiyatro” gibi bir çok farklı alanda sorulan sorular...

Müthiş bir format, müthiş bir ekip işi.  Diğer kanallardaki bu tarz yarışmalarda ortalama 15 soru sorulduğu düşünülecek olursa gerçekten muazzam bir iş.

Yarışmanın bir başka güzelliği ise, sorulan bazı soruların cevabı alındıktan sonra, eğer o soru toplum açısından bilgi verilip aydınlatılması gereken bir konuda  ise, Alper Ateş hemen devreye girip sorunun cevabı ile ilgili Türk Dil Kurumu Türkçe sözlüğü ya da Devlet İstatistik Kurumu gibi Kültür Bakanlığı, ilgili valilik ya da kaymakamlık gibi resmi kurumların, ilgili sorunun konusu  ile ilgili açıklamalarını, elinde not aldığı karttan mutlaka okuyarak, izleyicileri ve yarışmacıları bilgilendirip bilinçlendiriyor.

“Ben Bilirim” çok iddialı bir isim gibi görünse de, aslında yarışmayı 360 TV ekranlarından izlediğinizde, sizin de mutlaka bildiğiniz, ya da öğrendiğinizde mutlu olduğunuz hatta şaşırdığınız sorular içerdiğini keşfediyorsunuz.

Sonuç olarak ben kişisel olarak diyorum ki, Alper Ateş “Süper Bulmaca” ile başladığı “kaliteli yarışma” serüvenine, “Ben Bilirim” ile “kaliteli ve nitelikli yarışma” apoletiyle, çıtayı daha da yukarı yükseltmiş olarak devam ediyor.

Alper Ateş’in şahsında tüm ekibin büyük takdir ve alkışı, ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah bu yarışma da çok uzun soluklu olur.