Medya
04 Eyl 2023 15:37 Son Güncelleme: 04 Eyl 2023 15:42

Sektöre bir mecra daha katılıyor! TürkMedya’dan yeni hamle…

TürkMedya bünyesinde Tercüman’ın tekrar yayın hayatına başlayacağının duyurulmasının ardından yeni bir hamle daha geldi. Grubun yeni dergisi yayın hayatına başlamak için gün sayıyor.

TürkMedya’da, Ağustos ayında Murat Çiçek'in İcra Kurulu Başkanı olarak görev alması üzerine yenilikler hız kesmeden devam ediyor.

TürkMedya bünyesinde Tercüman’ın tekrar yayın hayatına başlayacağının duyurulmasının ardından yeni bir hamle daha geldi. Milli bir güç unsuru olarak savunma sanayiinin ele alınmasını önemseyen, “savunma” ile “medya” arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüten TürkMedya’nın “TürkMedya Savunma” isimli yeni dergisi yayın hayatına başlıyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni ise Yusuf Alabarda olacak.

EKİM AYINDA RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK

TürkMedya Savunma Dergisi; uluslararası ilişkiler, teknoloji, havacılık, uzay ve savunma sanayii alanında ülkemizin ortaya koyduğu başarıları ve gelecekte sektörü etkileyecek gelişmeleri doğru ve şeffaf bir şekilde aktararak sektörde güçlü bir hafıza oluşturmayı planlayan dergide alanında uzman isimler de köşe yazılarıyla yer bulacak. İlk sayısı Ekim ayında çıkması planlanan “TürkMedya Savunma Dergisi” web sitesi ve sosyal medya hesaplarından sağlayacağı güncel haber akışıyla da dijital dünyada da güçlü bir yer bulacak.

YUSUF ALABARDA KİMDİR?

Emekli Albay, Savunma Strateji ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda 1992 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli birliklerinde 23 yıl boyunca görev aldı.

Yusuf Alabarda, Dayton Barış Antlaşması'nın imzalanmasının ardından Bosna-Hersek NATO Uygulama Gücü'nde görev aldı.

Yüksek lisansını 2007 yılında Amerika'da Savunma Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi üzerine yapan Yusuf Alabarda, TSK'nın önemli modernizasyon projelerinde proje yöneticisi olarak da çalıştı.

Aslen Balıkesir Kepsut'lu olan Yusuf Alabarda doktora çalışmasını ise Güvenlik Bilimleri Enstitüsü'nde, Demokratik Sivil-Asker İlişkileri üzerine yazdığı tez ile yürüttü.