Gündem
21 Eyl 2010 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİNDE SONA GELİNDİ!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 9 dalda verdiği Sedat Simavi Ödülleri'ne başvuru 30 Eylül'de sona eriyor.

Sedat Simavi Ödülleri'ne başvuru 30 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. Sedat Simavi Ödülleri'nde Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Görsel Sanatlar ve Spor olmak üzere 9 dalda ödül veriliyor. 1977 yılından beri verilen ödüllerler ile ilgili başvuru koşullarına www.tgc.org.tr internet sitesinin sağ üst köşesindeki Sedat Simavi Ödülleri sayfasının Yönetmelik bölümünden ulaşılabiliyor.

11 Aralık 1953'de yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 33 yıldan bu yana sürdürülen ödüller, bu alandaki en saygın ödüllerden sayılıyor. Sedat Simavi Ödülleri'yle ilgili başvuru koşullarına www.tgc.org.tr sayfasından ulaşılabiliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 9 dalda en büyük bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilere ödül vererek bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmeyi, sanat, kültür, bilim ve spor hayatına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ödül dallarının sayısı, parasal ödül tutarı ve Seçici Kurul üyeleri, her yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nca belirleniyor. Ödüllerle ilgili ilanlar gazetelere veriliyor. Ödül Sekreterliği tarafından 1000'den fazla öğretim kurumu ve kuruluşa mektup yazılıp ödüller için adayları varsa bildirmeleri isteniyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Kuruluşlar ve öğretim kurumları tarafından gösterilen adaylar, adaylık için şahsen başvuranlar ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce oluşturulan Ön Araştırma Kurullarınca belirlenen adaylarla birlikte Seçici Kurul değerlendirmesine sunuluyor. Ödüller için başvurular 1 Ekim tarihine kadar kabul ediliyor. Ekim ayının ilk günlerinde ödül adaylarına ait çalışmalar ve belgeler Seçici Kurul üyelerine gönderiliyor. Ekim ayının ikinci yarısından Aralık ayına kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde uygun gördükleri sayıda toplantılar yapıyor ve kazananları belirleyip 1 Aralık tarihine kadar Ödül Sekreterliği'ne bildiriyorlar. Herhangi bir dalda ödül verilmediği takdirde, o dala ait ödül tutarı, bir sonraki ödül tutarına ekleniyor ve dallar arasında eşit olarak paylaştırılıyor.

Ödüller her yıl 9 Aralık'ta törenle dağıtılıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunda öncü olan Sedat Simavi'nin ölüm yıldönümünde ödül kazananların isimleri, basın, radyo ve televizyon yolu ile açıklanıyor. Ödül kazananlara parasal ödüllerle birlikte merhum Sedat Simavi'nin küçük bir heykeli ve Ödül Belgesi veriliyor.