Gündem
08 Tem 2014 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Samsung hayranlarına kötü haber!

Güney Koreli elektronik devine ne oluyor?

Samsung ikinci çeyrek bilançosunda son iki senenin en kötü performansını açıkladı. Şirket Galaxy Note 4 satışlarıyla yeniden şaha kalksa da uzun dönemde Samsung hakimiyeti sorgulanmaya başladı.

Güney Koreli elektronik devi Samsung ikinci çeyrek bilançosunda son iki senenin en kötü operasyonel kârlılık rakamlarını açıkladı.

Samsung'un operasyonel kârlılığı yüzde 24 düşerek bir önceki yıla göre 7.1 milyar dolara geriledi. Satışlar da aynı dönemde yüzde 9.5 düştü.

Samsung'dan yapılan açıklamada kârlılığın düşmesinde Güney Kore para birimi Won'un değer kazanması başlıca sebep olarak gösterildi. Samsung akıllı telefon pazarında daha ucuz ürünlerde rekabetin sertleşmesinin de kârlılığı olumsuz etkilediğini belirtti.

Samsung bu segmentte özellikle Lenovo Xiaomi gibi Çinli rakiplerle mücadele ediyor.

"DONANIM ŞİRKETİ OLMASI SIKINTI YARATACAK"

Şirket yetkilileri üçüncü çeyrekte sonuçların düzeleceğini belirtiyor. Analistler Galaxy Note 4'ün piyasaya sürülmesi ve sezonluk satışlarla birlikte Samsung'un eski kârlılığına dönebileceğini belirtiyor.
Ancak bazı analistler sorunların daha uzun vadeli olduğunu belirtiyor. Techanalysis Research analisti Bob O'Donell Samsung'un uzun vadeli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek "Samsung bir donanım şirketi, donanım onlar için hayati. Fakat alternatiflere de ihtiyaçları var. Eğer donanım pazarı iki yıl içinde doyuma ulaşırsa -ki ulaşması bekleniyor- Samsung'un rekabet edebilir bir yazılımı olmaması büyük dezavantaj yaratabilir" diye konuştu.