Gündem
08 Mayıs 2024 07:39 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 07:48

Özgür Özel, Ayşe Ateş’in mesajını Devlet Bahçeli’ye iletti! Tepkisi ne oldu?

CHP lideri Özgür Özel, 7 yıl sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 45 dakika süren iki liderin görüşmesinde Sinan Ateş cinayeti de gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmeden önce Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşmüştü. Özel, Bahçeli ile görüşmesinde Ayşe Ateş’in mesajını da iletti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Özel ile Bahçeli’nin görüşmesini şöyle anlattı:

CHP lideri Özgür Özel, dün TBMM’de MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Özel, görüşmeden sonra partisinin grup toplantısına katıldı ve Bahçeli ile konuştuklarını başlıklar halinde sıraladı. Ancak bir konuya konuşmasında değinmedi. O da Sinan Ateş suikastıydı.

“BEN BU SÖZÜ SİZE İLETMİŞ OLAYIM”

CHP ve MHP kaynaklarına göre Özel, baş başa görüşmede Bahçeli’ye, bir gün önce Ateş’in eşi Ayşe Hanım’ın kendisini CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ettiğini anlattı.

Ateş’in “Bize yapılanların Bahçeli’nin onayı ve bilgisiyle yapıldığını düşünmüyorum. O nedenle bize sert davranıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz” dediğini vurgulayarak, “Ben bu sözü size iletmiş olayım. Size karşı hisleri böyle” dedi. Bahçeli ise yorum yapmadan dinledi.

SİNAN ATEŞ’İN TETİKÇİSİNİ TAŞIYAN ÇAKARLI AUDİ KİMİN?

İsmail Saymaz, yazısında eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde iddianameye de giren çakarlı araca da dikkati çekti ve “Araç iki ülkücüye ait olmadığına göre kimindir?” sorusunu gündeme getirdi.

Sinan Ateş’in öldüren tetikçi Eray Özyağcı, olay yerinden motosikletle kaçırıldıktan sonra, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a ait bir araca bindirilerek kaçırıldı. Demirbaş’ın eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in yanına gidip onun 34 CYR 469 plakalı aracını aldığı, Yüksel’in da Audi marka siyah bir araçla Demirbaş’ın peşinden gittiği biliniyor.

Audi marka aracın Plaka Tanıma Sistemi üzerinden an be an takip edilişinin de girdiği iddianamede söz konusu aracın kime ait olduğunun yer almamasına dikkati çeken Saymaz, şunları sordu:

“Araç iki ülkücüye ait olmadığına göre kimindir? Aklıma şu ihtimaller geliyor: 1- Milletvekili dokunulmazlığına haiz bir araç olabilir. Çünkü Demirbaş’ın eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da kaldığı evde gözaltına alındığı iddia ediliyor. Kılavuz’un adı iddianamede geçmiyor. 2- Bir kamu kurumuna ait olabilir. Tetikçi Özyağcı, suikast için İstanbul’dan Ankara’ya iki özel harekât polisinin eskortluğunda götürülmüştü. 3- MHP’ye ya da Ülkü Ocakları’na tahsisli araç olabilir.”