Medya
23 Kas 2022 15:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2022 16:03

Sabah yazarından Kanal D’ye bütçe eleştirisi! “Asiye nasıl uçurulur?”

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, bugünkü köşe yazısında Kanal D’de yayınlanan Magazin D programını ele aldı.

Her hafta bir başka şehir gezip, izlenimlerini aktaran Magazin D programının haber müdürü Asiye Acar’ın bu haftaki durağı Kapadokya oldu. Kapadokya’da balona binmek isteyen Acar’ın fiyatları görünce vazgeçmesi ve haberine yerde devam etmesi Sabah yazarı Yüksel Aytuğ tarafından tepkiyle karşılandı.

Belli ki Kanal D yönetimi programın bütçesini bir hayli kısmış.” diyen Aytuğ, “Bari ekip arkadaşları Asiye'yi Kapadokya'ya gönderirken aralarında üç beş bin toplasalardı...” ifadeleriyle kanalı köşesinden eleştirdi.

Aytuğ’un "Asiye nasıl uçurulur?” başlıklı köşe yazısı şöyle:

Magazin D programının acar haber müdürü Asiye Acar her hafta bir başka yurt köşesine gidip izlenimlerini ekrana taşıyor. Bu haftaki durağı ise Kapadokya'ydı.
Malum, Kapadokya'yı ziyaret edenlerin olmazsa olmazı gün doğumunda balon turuna çıkmaktır. Asiye de balona binmeye niyetlendi ama tur fiyatının 4 bin lira olduğunu duyunca vazgeçti.

Bu fiyat karşısında kanatları kırılıp, röportajlarına yerde devam etmek zorunda kalan Asiye'nin derlediği haber süresince ekranın altında "Asiye Acar masallar diyarı Kapadokya'nın altını üstüne getirdi" yazıyordu. Ama "üstünden" pek eser yoktu doğrusu. Dış ses ise "Asiye ne yazık ki balonların ardından mendil sallamak zorunda kalıyordu. Üzülme Asiye'ciğim, bir gün sen de balona bineceksin inşallah" diyordu.
Belli ki Kanal D yönetimi programın bütçesini bir hayli kısmış. Bari ekip arkadaşları Asiye'yi Kapadokya'ya gönderirken aralarında üç beş bin toplasalardı...